Tržby: Nezvratný osud zpěváků ve stínu opic

Tržby: Nezvratný osud zpěváků ve stínu opic
Zrození Planety opic
Studio Fox si může gratulovat. Zrození Planety opic má nejen vynikající recenze, ale těší se i stálé divácké přízni. Přestože startovalo o víkendu několik potencionálních hitů, opičky si své prvenství v pohodě uhájily. Druhý víkend si připsaly na své konto 27 milionů dolarů a z celosvětových tržeb již mají na kontě 179 milionů dolarů. To je pro film, který je v kinech teprve druhý týden a vychází ze značky se značně pošramocenou pověstí, úžasný výsledek. Gratulace tvůrcům.
Emma Bell
| 2011 Warner Bros.
Favorizovaný Nezvratný osud 5 skončil o svém premiérovém víkendu až na třetím místě. 18 milionů je jako otvírák jednoznačným zklamáním – trojka startovala za 19 a čtyřka měla dokonce 27. Vyšeptalost série je čím dál patrnější. Pozici nejúspěšnějšího nováčka víkendu Osudu vyfouklo drama Černobílý svět, které je natočeno podle jedné z nejdiskutovanějších knih posledních let a bestselleru číslo 1 New York Times. Kniha je příběhem jižanské dívky, která v 60. letech 20. století zaskočila okolí tím, že se rozhodla udělat rozhovor s černoškou.
Černobílý svět se nesvezl jen na předloze. Kritici chválí i filmovou podobu. 25 milionů za první víkend a druhé místo lze proto vidět jako férové ocenění tvůrců. Šmoulové (v rámci TOP 10) zaznamenali opět v tržbách nejmenší propad. Tentokrát se uvelebili na čtvrté pozici a v amerických kinech oslavili zdolání stomilionové hranice (celosvětově již mají čtvrt miliardy!).
Jesse Eisenberg, Aziz Ansari
30 Minutes or Less | Columbia TriStar
Další novinka startovala na pátém místě a to komedie 30 Minutes or Less, což je snímek s lákavým cejchem „Od tvůrců Zombielandu“. Tentokrát z toho ale hit nebude. 13milionový začátek a slabší recenze signalizují, že po téhle taškařici o nechtěném zločinci se rychle slehne zem. Podobně na tom budou i Kovbojové a vetřelci, kteří dál nezadržitelně klesají. Zato Captain America se pomalu blíží v celosvětových tržbách třetině miliardy. Naprosto propadla novinka Glee Live! 3D!. Nedostala se ani do TOP 10 (skončila s necelými šesti miliony na 11 místě).
Zrození Planety opic tudíž první nápor konkurentů bez problémů ustálo. Schválně, jestli se jim stejně zadaří i příští týden, kdy bude startovat remake Noci hrůzy, čtvrtý díl Spy Kids a hlavně nový Barbar Conan.
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.