Sin City 2 a Machete 2 na cestě

Sin City 2 a Machete 2 na cestě
V případě Sin City byla cestička k úspěchu o něco vyšlapanější slavnou předlohou, jedinečným vizuálem a skvostným obsazením, čítajícím nejednu hvězdu. To Machete měl situaci o něco složitější. O hvězdy tu sice taky nebyla nouze, ale v popředí všeho byl „jen chlápek z vedlejších rolí“ (nic proti Dannymu Trejovi) a ani nástřel děje nebyl zrovna z nejvděčnějších, pokud jde o propagaci.
Kombinace černého humoru, zběsilých scén a Roberta De Nira se Stevenem Seagalem v jednom filmu nicméně stačila na to, aby se desetimilionový rozpočet v pohodě zaplatil. Tudíž se i tady dočkáme dvojky.

Necenzurovaný trailer na Machete s úvodem Rodrigueze:

Rodriguez o obou filmech mluví už nějakou dobu (lepší nepočítat, jak dlouho hlavně o Sin City 2). Pointa je v tom, že na letošním Comic-Conu v San Diegu Rodriguez potvrdil, že už má oba filmy zafinancované. Jen se musí doladit scénáře a může odstartovat natáčení. Sin City 2 by se prý navíc mohlo začít natáčet již koncem letošního roku. Tak už aby to bylo!
Víte že?...
... první filmové Sin City vůbec nemělo vzniknout? Frank Miller odmítal dát filmařům práva po špatné zkušenosti ze začátku 90. let. Robert Rodriguez, velký fanoušek Millera, natočil na své náklady začátkem roku 2004 sekvenci "The Customer is Always Right" s Joshem Hartnettem a Marley Shelton.
Sekvenci sám sestříhal a upravil do podoby, se kterou byl spokojený. Poté ji předal Millerovi se slovy: "Když se ti bude líbit, tak takhle bude vypadat celý film a když ne, tak si film nech pro pobavení svých přátel". Miller dal projektu zelenou. Scéna se pak stala úvodní pasáží celého filmu.