Bourneovi navrátilci

Bourneovi navrátilci
Možná to nevíte, ale čtvrtý díl bournesérie nebude mít v hlavní roli Bournea. Divné? Bezpochyby. Ale děje se to, takže se s tím rychle smiřte. Stalo se tak proto, že Paul Greengrass  (režisér Mýtu a Ultimáta) odmítl natáčet čtyřku a s ním odešel od projektu i Matt Damon. Studio přešlo k neobvyklému kroku a místo restartu / přeobsazení role pokračuje v sérii bez původní postavy.
Aby nebyl divák úplně ztracený, budou v The Bourne Legacy některé známé tváře z původních filmů. Začneme tím horším – pořád nejde o Damona. Ten je stále k sérii otočený zády a podle nulových vyjednávání se zdá, že to nikomu ve studio nevadí. Režisér / scenárista The Bourne Legacy Tony Gilroy proto dohání jinde a vepsal do děje hned několik postav z minulých dílů.
Diváci se mohou těšit na Joan Allen v roli Pam Landyové (zahrála si v Mýtu a Ultimátu) a Alberta Finneyho jako dr. Alberta Hirsche (ten se mihl v Ultimátu).
bourneovi-navratilci-1
Dalším navrátilcem je Scott Glenn, který si zopakuje roli Ezry Kramera, ředitele CIA, který dohlížel i nad Treadstone (postava byla v Ultimátu).
bourneovi-navratilci-2
The Bourne Legacy v hlavní roli se stoupající hvězdou Jeremym Rennerem (na titulním obrázku) vstoupí do českých kin 30. srpna 2012.
Víte že?...
... pro hlavní roli byli společně s Rennerem ve hře i Jake Gyllenhaal, Tobey Maguire, Michael Fassbender, Alex Pettyfer, Josh Hartnett a Paul Dano?