Stmívání Jamese Franca

Stmívání Jamese Franca
Uznávaný herec James Franco (Spider-Man, Kvílení) podle svých slov toužil po roli ve zbožňované upíří sérii Twilight. Dokonce kvůli tomu kontaktoval režiséra Billa Condona, aby ho do filmu obsadil - bohužel neúspěšně.
Franco nijak neskrývá svou lásku ke knižní předloze; dokonce řekl, že z ní čerpá inspiraci pro vlastní knihu. Ano, slyšeli jste dobře: James Franco se chystá napsat knihu pro děti.
Přátelství mezi Condonem a Francem ovšem nijak neochladlo, a když dostal Condon do rukou organizaci nadcházejících Oskarů, rozhodl se do nich Franca zahrnout.
"Mluvili jsme o tom už půl roku. Chtěl jsem něco podniknout s děckama z Twilightu," říká Franco, "Třeba pěvecké číslo s Robem Pattinsonem, nebo tak něco. Ale nakonec jsme usoudili, že Oskary jsou na takové věci příliš vážné."
"Asi před dvěma týdny mi ale Bill (Condon) zavolal, a požádal mě, abych celou záležitost uváděl! Byl to pro mě šok. Vzal jsem si pár dní na rozmyšlenou, ale samozřejmě jsme nakonec přijal. Taková šance přijde jen jednou za život. Radši po ní skočím, dokud jsem mladý."

Franco ovšem připustil, že měl pro hostování večera i další důvod. "Slyšel jsem, že budu možná nominován za film 127 hodin. Nevím, co je na tom pravdy, ale když nad tím začnete dumat, tak z toho zešílíte. A Bill správně podotkl, že moderátor večera ještě nikdy nevyhrál. Takže jsem po tom hned skočil, abych unikl psychickému tlaku."