Čeští trikaři z firmy UPP nominováni na cenu Emmy!

Čeští trikaři z firmy UPP nominováni na cenu Emmy!
cesti-trikari-z-firmy-upp-nominovani-na-cenu-emmy-1
Adaptace knižního bestselleru Kena Folletta je situována do Anglie v první polovině 12. století. Vypráví o kameníku Tomovi (Rufus Sewell), zvaném Stavitel, který sní o stavbě velkolepé katedrály. Spojence v cestě za svým snem nachází v ambiciozním převorovi Philipovi (Matthew Macfadyen). Zatímco se Anglie po smrti krále Jindřicha I. utápí v občanské válce, začíná se v Kingsbridgi po letech příprav mohutně stavět...
Experti ze studia UPP tak museli pro filmaře připravit nejen kompletní model chrámu včetně lešení a stavebních strojů, ale i řadu dalších historických objektů. Příběh katedrály vrcholí jejím požárem a zřícením.
Pro UPP je to už čtvrtá nominace na cenu Emmy, z předchozích proměnili "jen" jednu za seriál Děti planety Duna. "Zatím jsme to nijak neslavili, jednak proto že jsme pověrčiví a jednak proto že pořád pracujeme," směje se obchodní ředitelka UPP Monika Pavlíčková. "Emmy je takovou televizní obdobou Oscarů, má  ohromnou prestiž a až jsem sama překvapení, kolik nám od včerejška, kdy jsme se to dozvěděli, přišlo gratulací a mailů z celého světa, převážně od partnerů, se kterými jsme pracovali," řekla Kinoboxu.cz Pavlíčková. Úspěch jako takový podle ní studiu žádnou konkrétní zakázku nezajistí, ale mohl by být tím jazýčkem na vahách při rozhodování některých producentů. "Signálem, že do těch Čech se jim přece jen vyplatí jít," uzavírá Pavlíčková.
Držitelé cen Emmy budou ve Spojených státech vyhlášeni 18. září 2011.