Thor 2 má scenáristu a možná režiséra

Thor 2 má scenáristu a možná režiséra
Thor | BontonFilm
Své dítko svěřili Donu Payneovi. Což může i nemusí být dobrá zpráva. Na jedné straně se Payne podílel částečně i na jedničce, na té druhé má na triku druhou Fantastickou 4ku a Mojí superbejvalku, což zrovna nejsou ideální superhrdinské kousky. V Marvelu nicméně nemají tendence svěřovat své filmy do špatných rukou, tak asi nebude Payne ta nejhorší možná volba.
Kdo se naopak k sérii nevrátí je režisér Kenneth Branagh. Škoda. Náhrada? Aktuálně je v jednání režisérka Patty Jenkins, která má na triku dramatickou Zrůdu. To je zatraceně zajímavá varianta hned ze dvou důvodů: za1) bývá velký projekt málokdy svěřen režisérce a za 2) nemá Jenkins ve své filmografii nic, co by se žánrově Thorovi blížilo. Ale druhý bod platil i o Branaghovi a jak dobře poradil. Podle serveru Deadline jsou strany prý jen krůček od podepsání smlouvy. Tak schválně, jestli se dohodnou.
Thor
Thor | BontonFilm
Thor 2 by měl každopdáně startovat v amerických kinech 15. listopadu 2013. V květnu téhož roku přijde do kin i Iron Man 3 Shanea Blacka.
UPDATE: Jenkins našla se studiem společnou řeč a skutečně Thora 2 natočí. Co vy na to? Má na tenhle projekt, nebo se nám rýsuje průšvih? Já Marvelácké volbě věřím, i když nechápu, co je k tomu vedlo. Nejčastější spekulací je šetřivost (Jenkins je moc stát nebude), ale nevím, jestli by skutečně u Marvelu měli potřebu šetřit zrovna na pozici režiséra.
Víte že?...
... Jim Carrey byl dlouhodobě hlavním kandidátem pro roli Thorova nevlastního bratra a úhlavního nepřítele Lokiho?