Vrána pod staronovým vedením

Vrána pod staronovým vedením
Bradley Cooper | Warner Bros.
Bradley Cooper
Bradley Cooper | Warner Bros.
Loňské zprávy mluvily o možné režii Stephena Norringtona (Blade), který měl natáčet podle scénáře Nicka Cavea a v hlavní roli Erica Dravena se uvažovalo o Marku Wahlbergovi. Nejspíš ale nepřišel Cave s dobrým scénářem, nebo se Norrington neshodl se studiem na vizi projektu, neboť je nyní všechno jinak. Studio Relativity Media najalo Alexe Tsea, aby dal dohromady k nové Vráně scénář. Pokud vám Tseovo jméno nic neříká, pak vězte, že právě on je tím mužem, který dokázal vzít „nezfilmovatelné“ Watchmeny a dát jim scenáristicky fungující filmový tvar.
Studio již dokonce angažovalo režiséra a hlavní hvězdu. Režie nové Vrány se ujme Juan Carlos Fresnadillo (dynamická vizuální pecka 28 týdnů poté) a hlavní roli ztvární stále populárnější Bradley Cooper, které jsme v poslední době viděli v hitech Pařba ve Vegas, Pařba v Bangkoku a Všemocný.
UPDATE: Začíná se nám to zamotávat. Práva na novou Vránu nejsou tak úplně na jedné straně, z čehož vzešla žaloba Weinstein Company na studio Relativity, které novou Vránu produkuje. Projekt je díky tomu na menším bodu mrazu a to nevyhovuje Cooperovi, který z něho vycouvává.
vrana-pod-staronovym-vedenim-2
Náhrada? Vracíme se na začátek - opět se mluví o Marku Wahlbergovi. Případně je prý ve hře Channing Tatum. Tak trochu z bláta do louže, že?
Ze stejného důvodu vycouval i Fresnadillo (Highlandera) a na post režie se vrátil Stephen Norrington. Studio Relativity Media v tom má očividně slušný hokej. Vůbec bych se nedivil, kdyby příští měsíc přišli s tím, že se remaku ujme samotný Proyas. Tady už je možné všechno.
Víte že?...
... se původní Vrána zapsala do historie tragédií, když při natáčení zemřel hlavní představitel Brandon Lee? Byl zastřelen během scény, kdy měl být zastřelen Eric Draven Funboyem. Bohužel v hlavni zůstala ostrá nábojnice. Scéna, která zaznamenala smrt Leeho, byla okamžitě na místě zničena. Film byl dokončen bez něj, za pomoci dvojníka a speciálních efektů.