Ze scénáře Vlkodlaka 2 vznikne samostatný film

Ze scénáře Vlkodlaka 2 vznikne samostatný film
Vlkodlak | copyright © Universal Pictures
Benicio Del Toro
Vlkodlak | copyright © Universal Pictures
Loni uvedený Vlkodlak měl původně přijít do kin již v roce 2007. Dlouhou dobu však nemohlo studio najít režiséra, který by se tvůrčím způsobem shodl s jejich vizí. Pre-produkční práce se protahovaly a díky nim bobtnal rozpočet. Režie se nakonec ujal Joe Johnston (Jurský park 3), který se stylem rozhodl ctít původní, relativně komorní film. Když už byl Vlkodlak prakticky hotový, někomu z producentů došlo, že by to možná chtělo trochu modernější akce. Tak se začaly dotáčet dravější scény. Na ně přirozeně neseděla hudba, takže bylo třeba vytvořit hudbu novou. Ta se ve výsledku nelíbila, takže se stejně použila hudba původní. Chaos. Abych to zkrátil – díky zmatkům a průtahům vyšel Rkový Vlkodlak na neuvěřitelných 150 milionů dolarů. A přirozeně se nezaplatil.

Z celosvětových kin si odnesl žalostných 139 milionů dolarů, což pohřbilo původní plány na pokračování. Scénář ke dvojce nicméně existuje a aby nešlo o zbytečnou práci, rozhodlo studio o jeho přepracování do podoby samostatného filmu. Ten se bude jmenovat Werewolf a podle zdrojů z Universalu by měla produkce začít již ke konci letošního roku.
Vzhledem k tomu, že byl Vlkodlak extrémně drahý, zkouší to tentokrát v Universalu z druhé strany. Na post režie byl najat levný Louis Morneau, což je člověk, který má na triku béčkové perly Netopýři a Stopař 2. To mi nepřijde zrovna jako ideální volba pro oprášení značky. Ale tak proti gustu...