Jim Carrey zvažuje pokračování hitů Božský Bruce a Blbý a blbější

Jim Carrey zvažuje pokračování hitů Božský Bruce a Blbý a blbější
| BontonFilm
Jim Carrey
| BontonFilm
Doba se ale mění. Carrey již dávno neplatí za komediální stálici, jejíž každý film se hravě v tržbách přehoupne přes 100 milionů dolarů. Ta doba je zkrátka pryč. A Carreymu nejspíš hodně chybí, protože se při příležitosti propagace komedie Pan Popper a jeho tučňáci rozpovídal o tom, že by se rád navrátil k některým svým starším postavám, na které se fanoušci hodně ptají. Konkrétně jde o divácky vděčné snímky Blbý a blbější a Božský Bruce.
Carrey vždy považoval sequely za jistou formu zla a pokračování jeho filmů, kterých se neúčastnil, mu dávala za pravdu. Maska Junior, Božský Evan i Blbý a ještě blbější: Jak Harry potkal Lloyda je lepší přehlížet. Na jednu stranu je proto škoda, že se Carrey zásady vzdává, ale zase je bez debat fajn představa, že by se vrátil v osvědčeným rolím, které si s přehledem „dával“.
Update: Ledy se hýbají. Sean Anders a John Morris dostali za úkol napsat scénář Blbý a blbější 2, přičemž o režii projevili zájem autoři jedničky Peter a Bobby Farrellyovi. Možná si říkáte, že po slušném kinotažení pana Poppera (rozpočet 55 milionů, tržby 186) nebude mít už Carrey o pokračování zájem. Jenže právě Morris a Anders Poppera napsali. Z toho se dá poměrně lehce odhadnout, že jim prácičku na "Blbých 2" nejspíš dohodil sám Carrey.
Víte že?...
... měl Jim Carrey původně dostat za Blbý a blbější skromný honorář 700,000 dolarů? Nabídka na roli přišla ve stejný víkend, kdy měl premiéru Ace Ventura. Když se Ventura umístil na první příčce návštěvnosti, Carreyho agent okamžitě zareagoval a zajistil Carreymu za "blbou" roli výrazně kulatějších 7 milionů, což byla téměř polovina rozpočtu filmu.