Recenze: Kung Fu Panda 2 je lehce dietní zábava

Recenze: Kung Fu Panda 2 je lehce dietní zábava
| BontonFilm
Kung Fu Panda 2
| BontonFilm
Nebudu přehánět, když řeknu, že popisek v perexu naplno vystihuje děj filmu. O nic víc v něm vlastně nejde, přičemž ono „nic“ nemá jinak extra rafinované odbočky. Po je na začátku konfrontován s pávovými noclehy a následně se vydává porazit zlo, k čemuž vede několik akčních a humorných scén, pár flashbacků a to je všechno.
Z toho je patrné, že je ve druhé Kung Fu Pandě děje tak možná na kratší televizní animák, nikoli na plnohodnotný celovečerní film. To nicméně nutně neznamená, že by film nudil! Je pouze velmi okaté, že tu v zásadě není moc co vyprávět a tak tvůrci vrší jeden akční oslí můstek za druhým.

Teaser:

Výhoda můstků je v tom, že zpravidla obsahují vysokou kadenci vtipů a snímek si tak drží solidní tempo. Zdržují akorát flashbacky z Poova dětství, které se tváří tajemně, přestože osud jeho rodičů je ukázán v úvodní scéně.
Kung Fu Panda 2
Kung Fu Panda 2 | BontonFilm
Zkušenější diváky může odradit i to, že linie páva v mnohém připomíná Scarův zhrzený příběh ze Lvího krále (jen tu hyeny vystřídali vlci). A trochu otravný je i fak, že se Poovy bojové schopnosti mění nahodile, jak se to tvůrcům zrovna hodí, nikoli podle nějaké vnitřní logiky filmu.
Filmu neslouží ani 3D. Jeho přítomnost je zbytečná a tradičně toho moc není vidět ve tmavších scénách, které v případě druhé Pandy zabírají rovnou třetinu filmu. Kdo i normálně hůře vidí, ten bude u filmu často trpět.

Trailer:

A teď z druhé strany – doteď to bylo víceméně v nenadšeném duchu, který je dán „nastavovanou kaší“. To ale neznamená, že se u druhé Pandy nedá bavit. Uteče celkem rychle, vtipů má dostatečně množství, sem tam pomrkne z plátna nějaká ta emoce a od béčkových animovaných videopokračování Kung Fu Pandu 2 odlišuje lepší animace a snaha o komplexnější humor.
Výsledkem je zkrátka jakýsi datadisk, který si užijete o to víc, o kolik raději máte jedničku a její hrdiny. V případě velkých sympatií oceníte i průměrnější setkání se starými známými a prominete chlapcům z Dreamworksu tu nulovou invenci. Kouzlo původního filmu tu ještě lehce probleskuje. Ale opravdu jen lehce. Pokud budou další díly, žádám větší péči!
Hodnocení: 65%
P.S. Už jsem tak nějak akceptoval to, že již zřejmě nikdy neuvidím na novinářské projekci animovaný film v originálním znění. Přesto se nelze ubránit zklamání, když je člověk dabingem připraven o hlasy Jacka Blacka, Lucy Liu, Garyho Oldmana, Angeliny Jolie, Michelle Yeoh, Jean-Claudea Van Dammea, Dustina Hoffmana a Jackieho Chana. To prostě zabolí.