Vin Diesel nám měkne a hraje si s dětmi

Vin Diesel nám měkne a hraje si s dětmi
vin-diesel-nam-mekne-a-hraje-si-s-detmi-1
Fanoušci Diesela si nepochybně rychle vybaví rodinnou komedii Ochránce (v televizi uvedenou pod zrůdně vynalézavým názvem Dudlíkátor), ve které oblíbený svalovec hlídal děti, pitvořil se u plínek, nechal se kousat od kachen a vůbec dělal hovadiny, které jakoby někdo psal na tělo Eddiemu Murphymu. Film byl příšerný, ale vydělal. Tyhle akčně-komediálně neškodné blbiny zkrátka mají své publikum jisté, pokud dáte do hlavní role akční hvězdu (Dwayne „Víla Zuběnka“ Johnson by mohl vyprávět).
Diesel je aktuálně díky Rychle a zběsile 5 na špici (snímek již celosvětově vydělal přes půl miliardy dolarů!) a hodlá svou komerční pozici posílit rodinným filmem The Machine. V něm najde malý chlapec pentagonem vyrobeného kyborga (Diesel), který byl původně navržen jako ultimátní vražedná zbraň. Následně šel ale projekt do kopru a již nikdo neměl o existenci robotů vědět. Prototyp byl dán pod zámek, dítko ho ke své smůle vyštrachá a díky tomu se chlapec společně s rodinou stanou nežádoucími svědky. Dieselův robot bude mít přirozeně velké plechové srdce a tak rodinu začne chránit. Větříte peklo?
A to jsem se ještě nezmínil, že The Machine vzešel z pera scenáristů Noci v muzeu. Diesel má film i produkovat a natáčení by mělo odstartovat letos na podzim. Osobně doufám, že nakonec bude muset dát přednost šestce Rychle a zběsile, třetímu Riddickovi nebo třeba Terminátorovi. To všechno zní v jeho podání lépe, než železný dudlíkátor… teda, železný ochránce.