Recenze: Medvídek Pů

Recenze: Medvídek Pů
Animace je také oldschoolová, ruční (respektive vypadá jako ruční), s hezky "historickými" pozadími a velmi umírněnou statickou kamerou, bez viditelného CGI.

I příběh je umírněný, oldschoolový a nesnaží se o žádné inovace. Jedna z inovací možná spočívá v tom, že několikrát vidíme, jak je scéna obklopena textem příběhu, který je vyprávěn, a hrdinové provádějí s těmito písmeny interakci (viz trailer). Je škoda, že i když je film dabovaný, všechny viditelné nápisy zůstaly v angličtině. Na druhou stranu si ale myslím, že je to víceméně jedno, protože film je určen především divákům, kteří neumějí číst.

Trailer:

A to je důvod, proč mu dávám jen 50%: Tohle prostě není film pro nikoho nad 6 let, ať je jakkoliv infantilní. To není kritika kvality filmu, ale konstatování skutečnosti. Stejně jako konstatování, že "Teletubbies" je kvalitní, dobře vymyšlený dětský televizní pořad, ale nikdy bych se neodvážil říct někomu nad osm let "Dívej se na to se svým mladším sourozencem".

Na Medvídka Pů by se vaše děti měly dívat, ale obávám se, že vy (lidé schopni přečíst tuto stránku) ho nevydržíte, přestože má jen kousek přes hodinu. Zdůrazňuji, že v tomto se film liší od předchozích dvou nebo tří celovečerních půovských filmů, které byly o něco málo komplexnější a snesitelnější pro dospělého.
Hodnocení: 50%