Čtyři slunce představí Bohdana Slámu v novém!

Čtyři slunce představí Bohdana Slámu v novém!
Za režisérovo alter ego byl dosud považován Pavel Liška. V novém filmu jím bude, zdá se, Jaroslav Plesl
Opakování stejných chyb, život v neúplných či nefunkčních rodinách, fenomén zahrádek... To jsou hlavní atributy příběhu o jedné rodiné z malého českého města. Tatínkovi, kterému se říká Fogi (Jaroslav Plesl), sice táhne už na čtyřicet, ale pořád se chová jako puberťák. Jeho úlety jsou časté, občas komické, jindy spíš tragikomické. Není divu, že Fogiho partnerka Jana (Anna Geislerová), která pracuje na poště, není ve vztahu spokojená a časem si také najde milence (Igor Chmela).
ctyri-slunce-predstavi-bohdana-slamu-v-novem-1
Za režisérovo alter ego byl dosud považován Pavel Liška. V novém filmu jím bude, zdá se, Jaroslav Plesl
Fogi s Janou vychovávají dvě děti, starší z nich je Véna (Marek Šácha), Fogiho syn z prvního manželství, který v celém vyprávění sehraje klíčovou roli... Lavinu nečekaných událostí dlouho jenom zpovzdálí sleduje místní guru Karel (Karel Roden). Zasáhne nakonec do příběhu? Případně jak?
"Do svého nového filmu jsem tentokrát v rámci klíčových postav z velké části obsadil herce, se kterými jsem v minulosti nepracoval," říká Bohdan Sláma, "ať už se to týká Jaroslava Plesla, Jiřího Mádla nebo Karla Rodena." Mimochodem, právě tihle tři se v prvních natáčecích dnech na place potkávají nejčastěji.
ctyri-slunce-predstavi-bohdana-slamu-v-novem-2
Karel Roden (vlevo), jak ho neznáte
Filmový štáb bude více než třicet dní dlít v Miroticích na Písecku, tedy v místech, kde vznikl jeden z nejvýraznějších snímků tzv. nové vlny. „Nejen z nostalgie k Intimnímu osvětlení režiséra Ivana Passera jsem si vybral toto místo. Žiju nedaleko odsud se svou rodinou, je to tedy pro mě důvěrně známé prostředí,“ vysvětluje Sláma. Do kin dorazí Čtyři slunce v březnu příštího roku.