Kozí příběh konečně našel padoucha - Karla Heřmánka!

Kozí příběh konečně našel padoucha - Karla Heřmánka!
Miroslav Vladyka, Miroslav Táborský
Miroslavé Vladyka a Táborský | BontonFilm
"Obsazení zlosyna, který má ale část filmu laskavou tvář, bylo zatím to nejsložitější, co mě potkalo," přiznává dvaatřicetiletý Jan Tománek. "Vyzkoušeli jsme celou plejádu herců a hlasů, ale pořád to nebylo ono. A termín pro natáčení ve studiu se blížil." Skutečné vysvobození pro celý tvůrčí tým představoval výkon Karla Heřmánka, který tak bude vedle Jiří Lábuse (Koza) a Matěje Hádka (Kuba) patřit mezi hlavní hlasové hvězdy filmu. Další perličkou v hlasovém obsazení je fakt, že Michal Dlouhý sveřepě trval na tom, že namluví Dlouhého.
Karel Heřmánek
Nejdřív hrdina, potom padouch. Karel Heřmánek prý zvládl nelehký úkol skvěle. | BontonFilm
Herci strávili ve studiu neuvěřitelných sto hodin. „Finální obraz a mimika postav se vytváří až v návaznosti na dialogy a jejich přesné znění, styl nebo intonaci," vysvětluje Tománek. "V hrubé animaci byl film hotov už v lednu, ale finální gesta, mimiku a charakter postavy dodá až herec. Nelze proto mluvit o dabingu, ale o opravdovém herectví, které postavě vdechne život," takže lze předpokládat, že Koza bude tak trochu Lábusem, Kuba Hádkem a Dlouhý Dlouhým.
Jan Tománek
Druhý zprava producent a režisér filmu Jan Tománek | BontonFilm
Zatímco v prvním díle bylo hodně postav a málo dialogů, ve dvojce se dialogy nešetřilo. Každá replika se jela víc než jedenáctkrát, což znamená, že celkem herci namluvili 4000 dialogů! „Chtěli jsme využít komediální potenciál skvělé sestavy herců a nechali je i improvizovat. Opět jsme natáčeli s několika herci najednou, což není vůbec obvyklé. Chtěli jsme, aby si takzvaně nahrávali. Bylo to náročné, ale snažím se být perfekcionista,“ vysvětluje Tománek.
Kozí příběh se sýrem bychom měli v kinech potkat příští rok touto dobou.