Shyamalanův návrat do první ligy?

Shyamalanův návrat do první ligy?
| 2004 20th Century Fox Film Corporation
Will Smith
| 2004 20th Century Fox Film Corporation
V očích producentů to ale Shyamalan ještě tak nahnuté nemá. Relativně levné Stalo se dokázalo celosvětově trhnout 163 milionů dolarů a Poslední vládce větrů to dokonce vytáhl na třetinu miliardy. Skutečně bitý je tu divák, který je svědkem toho, jak se z geniálního scenáristy vyklubala myš zahnaná do rohu, která nechává debatovat herce s kytkou. Již od loňska se Shyamalan pokoušel prosadit svůj scénář ke sci-fi One Thousand A.E., vyprávějící o jakési dlouhé cestě (což může znamenat naprosto cokoli). Dlouhou dobu projektu nikdo příliš nevěnoval pozornost a to ani poté, co na internet loni v zimě unikla zpráva, že účast přislíbil stále populárnější Jaden Smith.

Nyní začíná jít do tuhého. Projektu se totiž upsal i tatínek Will Smith a co víc, nejenže si s Jadenem střihne hlavní roli, ale dokonce projekt zaštítí jako producent. To vede k otázce, co to vlastně Shyamalan dal scenáristicky dohromady, že nalákal Smithe, který jde z hitu do hitu? Na scénáři se každopádně podílel i Gary Whitta, který je zodpovědný za Knihu přežití.

Původní název One Thousand A.E. je v současné době nejistý, neboť ho Sony Pictures v tiskové zprávě nezmínili. Shymalan má každopádně jedinečnou (a dost možná definitivně poslední) šanci na napravení reputace. Co myslíte, zadaří se? Nebo bude tahle sci-fi posledním hřebíkem do rakve?