Kriminálka Anděl se vrací. Policistům v ní půjde o život!

Kriminálka Anděl se vrací. Policistům v ní půjde o život!
Major Tomeček (Martin Stropnický) je zkušený kriminalista, který vsadil na mladé (David Švehlík)
Atraktivní prostředí, neobvyklý zločin, dynamické pátrání, nečekané rozuzlení. Takové mají být základní ingredience nových dílů Kriminálky Anděl, o které se rovným dílem podělili režiséři Jiří Chlumský, Ivan Pokorný a Dan Wlodarczyk.
kriminalka-andel-se-vraci-policistum-v-ni-pujde-o-zivot-2
Alena Olšanská (Klára Cibulková) jako nevítaná dočasná šéfová. Oliver (Marek Taclík) to dává jasně najevo
"Kriminálka Anděl si nehraje na nákladné akční honičky, ale má dynamiku a švih, nepěstuje strejcovské dialogy," říká Martin Stropnický, který v seriálu představuje šéfa mordparty Ivana Tomečka. "Při vysílání první řady mi to říkala řada lidí, od pumpařů po doktory. Prostě ocenili inteligentní, oddechový žánr," dodává Stropnický. Kreativní producent seriálu Tomáš Feřtek k tomu dodává: "Nekopírujeme americké krimiseriály typu Kriminálka Las Vegas, zaměřujeme se na české podmínky a skutečnou policejní práci." To ostatně ocenil i kriminalista Josef Chaloupka, který se v nových dílech objevuje po boku televizních policistů. "Byl jsem mile překvapen dokonalými rekvizitami i dobrými znalostmi oboru kriminologie," komentoval průběh natáčení Chaloupka.
kriminalka-andel-se-vraci-policistum-v-ni-pujde-o-zivot-1
Major Tomeček (Martin Stropnický) je zkušený kriminalista, který vsadil na mladé (David Švehlík)
Mezi nejpopulárnější postavy seriálu patří prostořeký vtipálek Oliver Hajn, kterého hraje Marek Taclík. "Přijde mi, jako by mě scenáristé znali odjakživa a tu postavu napsali přímo pro mě," směje se Taclík. "Vždycky jsem si chtěl zahrát kriminalistu. Když jsem byl malý kluk, byly mým nejoblíbenějším seriálem Profesionálové. Všechny díly jsem viděl minimálně pětkrát," uzavírá herec známý mj. z filmů Davida Ondříčka Jedna ruka netleská a Grandhotel.
Dalšími členy týmu jsou lamač ženských srdcí Tomáš Benkovský (v podání Davida Švehlíka), profesionálně zdrženlivá až chladná psycholožka Jana (Helena Dvořáková), ajťácky nepraktický Ruda (Michal Novotný) a zkušený praktik a Tomášův otec, patolog Benkovský (Ladislav Frej).
kriminalka-andel-se-vraci-policistum-v-ni-pujde-o-zivot-3
Tomáš (David Švehlík) přišel s pověstí protekčního ambiciózního synka, ale brzy dokázal svou pozici obhájit
Nové díly diváky zavedou mj. do prostředí dostihového sportu, mezi svéráznou komunitu řidičů kamionů, na periferii města, kde vládnou takřka vesnické poměry, do zastavárny i za zdi kláštera. A kriminalistům v nich půjde doslova o život, což se projeví i na personálních změnách v čele jejich oddělení. Dostávají novou šéfovou Alenu Olšanskou (Klára Cibulková), což všichni do jednoho nesou víc než nelibě, protože za tím cítí protekci ze strany jejich hlavního nadřízeného, plukovníka Horáka (Miloslav Mejzlík).
Pokud patříte mezi fanoušky Kriminálky Anděl, pak vězte, že natočená je už i třetí řada seriálu (o režii šestnácti nových dílů se podělili Jiří Chlumský a Ivan Pokorný). V ní se žezla nad smíchovskou mordpartou ujme nová, tvrdá a nekompromisní šéfová v podání Ivany Chýlkové, o jejím vysílání ale zatím nebylo rozhodnuto.