Tom Hanks má oscarové chutě

Tom Hanks má oscarové chutě
Zachraňte vojína Ryana | 1998 Dreamworks Pictures
Tom Hanks
Zachraňte vojína Ryana | 1998 Dreamworks Pictures
Novinkou Toma Hankse by měl být příběh Richarda Phillipse. Kdo to je? Americký kapitán, který před dvěma lety velel nákladní lodi Maersk Alabama (což bude i název filmu). Tu unesli somálští piráti a Phillips se pirátům vydal, aby ochránil posádku a náklad. Nejenže se posádka (ač marně) pokusila kapitána osvobodit, ale dokonce sámotný Phillip se pokusil pirátům utéct (také neúspěšně). Mezi piráty si sice Phillips pobyl jen pár dnů, na vyprávění toho ale nepochybně nebude málo (jen samotné zajetí by vystačilo na film).
Zkrátka ideální látka pro ambiciózního herce, který dokáže i na malém prostoru dolovat veliké emoce. Díky bohu, že si jí všiml právě Hanks.
UPDATE 9.6: Horkým adeptem na režii je Paul Greengrass (Let číslo 93, Bournův mýtus, Bourneovo ultimátum), který si po propadu Zelené zóny potřebuje napravit komerční reputaci. Chvíli se spekulovalo o tom, že dá přednost sportovnímu drama Rush scenáristy Petera Morgana (Duel Frost/Nixon), vyprávějícímu o soupeření legendárního pilota F1 Nikiho Laudy s Jamesem Huntem. Dle všeho si ale Greengrass se Sony Pictures plácl a pokud se nic nepokazí, můžeme se těšit na Maersk Alabama v jeho režii.
P.S. Pokud se ptáte, kdy se Hanks vrátí jako vlasatý symbolog Robert Langdon, musíme vás zklamat. S návratem se (minimálně v tuhle chvíli) nepočítá a i kdyby se trojka začala hned teď připravovat, Hanks na ní nebude mít další dva roky díky rozjetým projektům čas.