Drsná Vendeta proti sobě postavila Vetchého a Kaisera!

Drsná Vendeta proti sobě postavila Vetchého a Kaisera!
Ondřej Vetchý ve filmu Nedodržený slib
drsna-vendeta-proti-sobe-postavila-vetcheho-a-kaisera-2
Představitelé hlavních rolí se scenáristou a režisérem Mírou Ondrušem
Jeden muž se rozhodne pro pomstu. Druhý se mu připlete do cesty, přičemž tu nejde o nic menšího než o život. Vlastně o několik životů. "Kdybych vám odvyprávěl zápletku, řekli byste, že je to banální," směje se Ondřej Vetchý. "Ale když čtete scénář, nepustí vás, natolik vás zajímá, co všechno se ještě stane a hlavně jak to dopadne," přidává se Marek Taclík, který ve Vendetě představuje spolu s Igorem Chmelou tandem kriminalistů z oddělení vražd. Debutujícímu režisérovi Miroslavu Ondrušovi, který je zároveň autorem scénáře, taková slova lichotí. Vyplývá z nich totiž, že všechno, co chtěl do příběhu dostat, v něm nakonec opravdu je.
Ondřej Vetchý
Hlavní role ve Vendetě přinesla Ondřeji Vetchému už pátou nominaci na Českého lva. Opět neúspěšnou. | BontonFilm
"Co si budeme zastírat, první ambicí bylo hlavně udělat film," přiznává bez obalu Ondruš. "Druhou snahou bylo vytvořit takového hrdinu, aby divákovi nebylo po půl hodině jedno, jak to s ním dopadne, což se mi u českého filmu často stává," říká už zcela vážně. "A třetí prioritou byl asi fakt, že tíhnu k temnějším věcem a mám rád žánrový film," dodává Ondruš. Mimochodem, kdy naposledy jste v českém filmu vlastně viděli opravdu dobrý thriller?
"Přece Pouta," směje se producent Vratislav Šlajer, který právě za Pouta letos získal Českého lva za nejlepší film roku. Spojení "akční thriller" se ale v souvislosti s Vendetou brání. "Řekněme, že je to film v neustálém pohybu a že je v něm hodně adrenalinu, ale slovo akční mi k němu přesto všechno nesedí, pod tím si představuju jiný druh filmu, proto o Venděte radši mluvme jako o thrilleru bez přívlastků," říká tvůce, jehož podpis najdeme mj. pod filmy Smradi či Kdopak by se vlka bál.
drsna-vendeta-proti-sobe-postavila-vetcheho-a-kaisera-4
Oldřich Kaiser hrál už ve třech filmech producenta Vratislava Šlajera: Žralok v hlavě, Pouta a nyní Vendeta!
Debutující režisér se obklopil zkušenými profesionály. Za kamerou například stojí Martin Štrba (Je třeba zabít Sekala, Občanský průkaz), dvorní kameraman Vladimíra Michálka a Martina Šulíka, hudbu skládá Petr Ostrouchov (Želary, Občanský průkaz), střih má na starosti Marek Opatrný (Pusinky, Normal). Datum premiéry zatím nebylo stanoveno, Bontonfilm zatím uvádí jen "čtvrté čtvrtletí roku 2011".
drsna-vendeta-proti-sobe-postavila-vetcheho-a-kaisera-5
Oliver z Kriminálky Anděl? Ne, Marka Taclíka tentokrát čeká Vendeta!