Čeští lvi se roztančí na šlágry z českých filmů

Čeští lvi se roztančí na šlágry z českých filmů
Jan Budař a The Pastels
Nová krev!
"Petr Vachler dělá České lvy velmi dlouho a protože nechce, aby se show neustále jen opakovala, přizval ke spolupráci mě, abych tomu dodal nový, svěží směr," říká režisér Protektora a Mistrů Marek Najbrt. "Pracujeme na tom dnem i nocí, tak doufám, že to bude na hlavním večeru vidět a že to diváci ocení," dodává Najbrt, který je sám dvojnásobným držitelem Českého lva.
Režisér Petr Vachler k tomu říká: "Marek má ohromný cit pro psaní Kdybychom tvořili scénář jen já a moderátor večera Honza Budař, byl by to souboj dvou názorů a to je vždycky taková malá přetahovaná. Ale ve třech s Markem už je to plnohodnotná diskuze. Navíc Marek přichází s neotřelými nápady, je to plodná spolupráce a mám z ní radost."
cesti-lvi-se-roztanci-na-slagry-z-ceskych-filmu-3
Jan Budař, Petr Vachler a The Pastels
Budař zatančí s pastelkami!
"I když se to na ploše dvou televizních hodin nemusí zdát, za Českým lvem je ohromná spousta práce, která vyžaduje neskutečné množství diskuzí a příprav," vydýchává se Jan Budař, který už několikátý den v ateliérech Pokrok pečlivě trénuje taneční čísla. Jedním z leitmotivů letošního ročníku totiž bude tanec, což je mimořádně náročná disciplína, se kterou čtyřnásobnému držiteli Českého lva pomůže slovenská taneční skupina The Pastels, která loni na podzim zazářila v televizní show Česko Slovensko má talent.
Sedm neobyčejně hbitých mladých mužů nahradí jednu sice neobyčejně krásnou, ale přece jenom poněkud mdlou hostesku, které asistují při předávání křišťálových sošek. A to způsobem nanejvýš originálním. Právě zní hudba ze Starců na chmelu a prostřednictvím tanečního čísla na pódium putuje křišťálová soška určená pro vítěze další kategorie. A takhle to prý proběhne s každou kategorií a každým Lvem. Jen pochopitelně pokáždé s jinou choreografií a s jiným hitem.
cesti-lvi-se-roztanci-na-slagry-z-ceskych-filmu-6
V sobotu bude ve hře čtrnáct Českých lvů
"Já jsem nadšený tanečník-amatér, takže mám radost, že můžu konečně pracovat s profesionály," přiznává Budař. "Hodně jsem se od nich naučil a doufám, že to bude znát a že jim to nebudu moc kazit, protože jejich mrštnost je vskutku obdivuhodná a častokrát se člověk až diví, co vše lze s tělem provádět."
Přímý přenos na programu ČT1 začíná v sobotu 5. března od 20 hodin. Hlavním favoritem večera je thriller Pouta se třinácti nominacemi, jedenáct nominací má Občanský průkaz, po sedmi nominacích má road movie Největší z Čechů a dobrodružná fantasy Kuky se vrací. Se šesti nominacemi do hlavního večera vstoupí historické drama Habermannův mlýn, pět nominací má psychologické drama o rodičích a dětech Mamas & Papas. Svá želízka v ohni mají i Ženy v pokušení, Kajínek, Přežít svůj život a Hlava-ruce-srdce.