Ostré náboje Rickyho Gervaise

Ostré náboje Rickyho Gervaise
Britskému komikovi Rickymu Gervaisovi, známému svým nekonvenčním a mnohdy drsným humorem, se během prvních pěti minut slavnostního galavečera předávání filmových cen Zlatý globus povedlo vypálit takovou smršť drsných vtipů, že byl promptně stažen z pódia téměř na hodinu.
Od drsných narážek na drogové výstřelky Charlieho Sheena: "Čeká nás noc plná paření a nezřízeného pití - prostě to, čemu Charlie Sheen říká snídaně," vedla cesta přímo k hodnocení nominovaných filmů: "Tenhle rok bylo skoro všechno trojrozměrné... tedy až na postavy ve filmu Cizinec ." nedopustil si moderátor štiplavou poznámku na srdeční záležitost Angeliny Jolie.
Naopak film I Love You Phillip Morris podle něj nebyl nominován proto, že v něm Jim Carrey a Ewan McGregor, dva heterosexuální herci, zpodobnili homosexuály: "tedy přesný opak toho, co dělají dva slavní scientologové", vypálil Gervais v narážce na spekulace o sexuální orientaci Toma Cruise a Johna Travolty.
Po úvodním monologu se ovšem nebojácný komik z pódia téměř na hodinu ztratil a vyvolal tak spekulace o tom, zda ho producenti pořadu rovnou "za běhu" nevyhodili. Jeho návrat pak bohužel provázel výrazný pokles počtu kontroverzních vtipů, a smutně tak ukončil velmi slibně rozjetý večer, leč trochu kořeněnější...