Karel Roden v plném nasazení

Karel Roden v plném nasazení
Herce světového formátu Karla Rodena (Hellboy, Blade 2, Habermannův mlýn) se osobně dotkla krádež bronzové sošky dívky z Památníku dětských obětí války v Lidicích. Ukradená socha je vyhodnocena na 200 tisíc korun, a byla součástí sousoší 82 dětí, které se staly obětí nacistických čistek v roce 1942.
Roden, který se v současnosti účastní natáčení velkofilmu Lidice, byl celou záležitostí hluboce pobouřen: "Opravdu tomu nerozumím. Ten pomník přece připomíná obrovskou tragédii. Jak tohle mohl někdo udělat? Je mi z toho zle."
Vzápětí společně s producentem filmu Adamem Dvořákem prohlásil, že věnuje část svého honoráře tomu, kdo sošku vrátí. V případě, že by k tomu nedošlo, je herec odhodlán obstarat výrobu sošky nové.

„Po zavražděných lidických dětech nezůstalo kromě tohoto sousoší nic. A teď jedno z dětí někdo ukradl. Je jasné, že to dělal pro peníze. Za lidické dítě získá ale ve sběrných surovinách pár stokorun. Snad se v dotyčném pohne svědomí. A chci upozornit, že odměnu vyplatíme i tomu, kdo nalezení sošky umožní.“ doplnil Dvořák. S případnými informacemi a tipy se mají občané obrátit na policii ČR.