Sběratelský ráj #4

Sběratelský ráj #4
sberatelsky-raj-4-3
Kdysi platit za nelítostného aikido bitkaře, se kterým si ani dvacet Jamajčanů v jedné místnosti nebylo jistých přežitím. Dnes jeho tvář patří laciným videobéčkům, které se natáčejí v Bulharsku. Ani božský Steven Seagal nedokázal uniknout tvrdému osudu akčních ikon 80 let. Bojovníci se však nevzdávají lacino a proto Steven přišel na stará kolena s televizní reality show Muž zákona, kde odhalil svou službu v Louisianě u policie. A seriálu se daří. Žádná extrabomba, ale po letech není Seagal k smíchu. Pokud se vám seriál líbí, určitě oceníte limitovanou DVD edici s imitací neprůstřelné vesty (pro méně vnímavé, imitací!). Stojí tisícovku, nakupovat můžete zde. Mimochodem, moc se to neví, ale Steven se věnuje i zpěvu a upřímně, vůbec ne zle. Pokud akceptujete fakt, že „ten pán, co láme ruce“ umí dát dohromady takovouhle pohodovku, potom si určitě nenechte ujít celé album Songs from the Crystal Cave. Sehnat se dá za necelé dvě stovky.
O návratech ví svoje i Sylvester Stallone. Léta mu režiséři předhazovali stupidní role v pitomých filmech, až se Sly naštval a vrátil se za kameru. Napřed oživil slavné rolea letos vše velkolepě završil Expendables. Akční týmovka hvězd nadchla davy a proti všem očekáváním vydělala celosvětově čtvrt miliardy. Dvojka je na cestě a přirozeně nemůže chybět lákavá limitovaná edice. Dvoudisková Blu-ray kolekce nabídne vedle samotného filmu vyčerpávající 90ti minutový dokument, vystřižené scény, audiokomentář Stalloneho, zkažené záběry a mnoho dalšího. K tomu luxusní obal v podobě lebky obalené zbraněmi. Může si fanoušek přát něco víc?
Seriál Teorie velkého třesku nabírá na síle. Zprvu celkem nenápadná záležitost pro úzkou skupinu diváků se postupem času etablovala v masovou zábavu. A přitom neztratila na chytrosti – pak, že to nejde! Seriál je mimo jiné proslulý tím, jakým způsobem si tvůrci hrají se šatníkem postav. Téměř v každém díle je něco, co stojí za to vlastnit. Na webu www.sheldonshirts.com si dávají tu práci, že na netu hledají, kde věci ze seriálu sehnat. Momentálně je v nabídce 31 odkazů na trička Sheldona, 13 odkazů na trika Leonarda, několik odkazů na legendární opasky Howarda a pár dalších drobností (periodická tabulka coby závěs do sprchy, Star Trek šachy atd.). Je z čeho vybírat.
A nakonec legenda, která nás všechny přežije. Upřímně, na většinu filmů Chucka Norrise se nedá dívat. Choreografie akčních scén mizerná a Chuckův bobr dávno bez jiskry. Jenže je to zkrátka Chuck a jak by kluci z Teorie velkého potvrdili, každá podobná legenda si zaslouží akční figurku na poličce. Takže vybírejte s rozumem.