Český lev hlásí vyprodáno. I na Slovensku!

Český lev hlásí vyprodáno. I na Slovensku!
cesky-lev-hlasi-vyprodano-i-na-slovensku-4
"Český lev mě zajímá jako tvar, chtěl bych ho lidem ukázat zevnitř tak, jak ho neznají," vysvětluje zrod projektu několikanásobný moderátor lvího galavečera Bolek Polívka. "Normální lidé se do Lucerny nedostanou, tam dostávají lístky jen filmaři, umělci a jiní VIP, my jim to nejen umožníme, ale vezmeme je i do zákulisí a ukážeme jim, co krásného a usměvavého se okolo toho děje a co nemají nikdy šanci vidět," říká herec, který skleněnou sošku lva připraveného ke skoku sám dvakrát získal za výkony ve filmech Zapomenuté světlo a Musíme si pomáhat. "A přitom všem ještě stihneme podrobit lehkému průzkumu fenomén času," dodává Polívka.
cesky-lev-hlasi-vyprodano-i-na-slovensku-5
"Když mi to Bolek Polívka poprvé zavolal, byl to pro mě šok," přiznává Petr Vachler. "Stát vedle Bolka Polívky a Pavla Lišky na jevišti je jako sedět na startu formule 1 v tříkolce, takže jsem se nejdřív vyděsil, ale potom jsem si řekl, že život je příliš krátký na to, abych si mohl dovolit takovou zkušeností pohrdnout, takže jsem nakonec kývnul," vysvětluje producent a režisér Petr Vachler, který si Českého lva na sklonku roku 1992 vymyslel.
Celé to ale nejspíš zpunktoval třetí ze jmenovaných - Pavel Liška. "Petr Vachler mě strašně dlouho lámal, abych České lvy moderoval, ale já mu to pořád odmítal, protože se jako moderátor necítím. Zlomil mě až letos, když mi navrhl, abych Lva uváděl s Bolkem Polívkou. Toho totiž zase léta uháním já, abychom si společně zahráli nějaké divadlo. Říkal jsem si, když už nevyjde společné divadlo, tak si to vedle něj zkusím na jevišti aspoň v televizi. A vidíte, nakonec je z toho i divadlo," směje se držitel Českého lva za film Štěstí. A co prozradí o nové hře on? "Diváky zavedeme nejen do Lucerny, ale i do jiných světů, časů a míst, vyhlásíme vítěze některých kategorií, které se na Lvech opravdu udělují, jiné kategorie si vymyslíme atd. atd."
Jisté je prý jenom jedno, pro všechny tři představuje divadelní hra Český lev vstup do jámy lvové!

Kdy a kde, v nejbližší době, zkusit štěstí na přístavky a další představení ? 
28.9.  Brno Divadlo Bolka Polívky
 6.10. Brno Divadlo Bolka Polívky
 9.10. Piešťany, Slovensko
27.10.Brno, Divadlo Bolka Polívky
18.11.Brno, Divadlo Bolka Polívky
23.11.Praha, Divadlo Kalich
16.12. Brno, Divadlo Bolka Polívky

Komerční sdělení : Představení lze i objednat do vašeho města, či pro firmy: l.krapek@bolek.cz, či v divadle Bolka Polívky.