Český film zavěsil kolty proklatě nízko

Český film zavěsil kolty proklatě nízko
cesky-film-zavesil-kolty-proklate-nizko-1
"Mario se tu opravdu jednoho dne objevil a kovbojský život mu učaroval," vzpomíná Luboš Jerry Procházka, který v boskovickém Western Parku šéfuje partě účinkujících. "Zpřetrhal vazby s Prahou, odešel z divadelního angažmá a přestěhoval se i s rodinou sem. Dostal svého vlastního koně a je jednou z hvězd našich představení," vysvětluje kovboj Jerry.
Právě tento příběh má být i osou filmového vyprávění: Při přípravách na novou sezónu ve westernovém městečku se zraní hlavní hvězda show, musí za něj tedy zaskočit populární herec z Prahy, který velmi rychle zjistí, že házet tomahawk v plné jízdě není zdaleka taková legrace jako natáčení v televizi a že soubor a obyvatelé města western nehrají, nýbrž jím skutečně žijí.
cesky-film-zavesil-kolty-proklate-nizko-2
Autorem příběhu, režisérem a hudebním skladatelem v jedné osobě je Vlastimil Peška, který si nosnost zápletky vyzkoušel už na divadelních prknech ve hře, "která vyprodává sály všude, kde je uvedena". "Pro velké plátno jsme přidali výbuchy, skoky ze skály nebo střelbu z děla a žánrově postoupili víc k romantické komedii," vysvětluje.
Jednou z největších hvězd filmu bude Bob Klepl (Účastníci zájezdu, Doktor od Jezera hrochů): "Těším se, jak budu zákazníkům po dlouhém pultu posílat panáky. Musím to důkladně nacvičit. Zažil jsem to v Mexiku, ale většinu panáků, které mi posílal barman, mi někdo vypil."
Zatímco pro Pešku je Westernstory režijním debutem, za kamerou stojí zkušený Asen Šopov (Želary) a produkci si vzal na starost Martin Kořínek, který se jako vedoucí produkce podílel mj. na filmu Tmavomodrý svět. Do kin dorazí snímek v květnu příštího roku.