Profesionálové? Přece Čtvrtníček, Liška, Hádek...

Profesionálové? Přece Čtvrtníček, Liška, Hádek...
Slováci - náš vzor!
profesionalove-prece-ctvrtnicek-liska-hadek-1
Seriál vychází ze stejnojmenného slovenského předobrazu, který už čtvrtou sezónu úspěšně vysílá televize JOJ a v němž kromě jiných hrají i Ján Kroner, Csongor Kassai či Ľuboš Kostelný. Hlavními hrdiny vyprávění jsou kapitán Petrželka, jeho podřízení Franta Popelka, Libor Buček a Saška Višný-Rifenstahl, tisková mluvčí Scarlett Kosinová a bývalý policista a dnes nadmíru úspěšný mafián Pepe Gregor.
Kapitán Mirek Petrželka – hraje Jiří Bábek
Post velitele menší okresní služebny považuje za vrchol kariéry. Miluje všechny možné kriminální seriály a filmy. Ačkoliv si před jednotkou rád hraje na tvrďáka, ve skutečnosti se jako čert kříže bojí vlastní ženy Růženy.
Nadporučík Franta Popelka - Matěj Hádek
Mladý, rozvedený, velmi ambiciózní. Považuje se za mozek celé jednotky. Agilní blbec, který chce všechno vyšetřovat, trvá na pravidlech a byrokracii, čímž ostatní jen tyranizuje. Touží po velkém případu, kterým by všem dokázal, že je skutečné policejní eso.
Poručík Libor Buček – Josef Polášek
Požitkář, buran, lajdák. Na první pohled sympatický a vtipný, ve skutečnosti ale lenoch líná, bordelář a intrikán. Práci policisty považuje za nejlepší zašívárnu na světě, jeho životním heslem je - maximum jídla, minimum práce.
Nadporučík Skarlet Kosinová – Marika Procházková
Namyšlená, všetečná, ješitná, přemoudřelá. Přišla z kraje s tím, že ji chtějí povýšit, ale k tomu je nutná praxe v terénu. Ve skutečnosti se jí ale chtěli docela obyčejně zbavit, protože všem leze na nervy. Předtím pracovala v regionální televizi, kam se dostala přes postel, i tam se jí ale rádi zbavili. Má sklon idealizovat si zločince, v tu chvíli propadá romantice a mívá s nimi poměr. Touží ulovit nějakou celebritu.
Podporučík Alexandr Vyšný – Riefenstahl – Pavel Liška
Velký dobrák, starý mládenec, maminčin mazánek, skromný a tichý policista. Pro ostatní je spíše trdlo, které neumí do pěti počítat. Ochotně plní vše, co mu kdo přikáže, čehož ostatní rádi využívají a zneužívají. Vidí svět čistě a bezelstně.
Hospodský Josef Gregor – Petr Čtvrníček
Bývalý policista velkého formátu. Pracoval na kriminálce a dodnes má spoustu kontaktů na vlivných místech. Nemá žádné zábrany, protože už zažil opravdu všechno. Dnes propojuje svět gangsterů se světem policie. Je lakomý, zlomyslný a prolhaný.