Sitcom Hvězdných válek

Sitcom Hvězdných válek
sitcom-hvezdnych-valek-1
Je zajímavé, že o co víc se Lucas brání nové hrané trilogii (v epizody 7 – 9 doufají fanoušci léta), o to nadšeněji plení fenomén na jiných územích. O herním a hračkářském průmyslu netřeba mluvit – tam se budou vytvářet nové a nové produkty ještě dlouho poté, co bude Lucas po smrti. V rámci pohyblivých obrázků si ovšem Lucas evidentně oblíbil animovanou televizní formu. Po kresleném seriálu, jehož pilot prošel i českými kiny, tak plánuje televizní seriál nový. Opět bude animovaný a tentokrát to bude sitcom. Ostatně, z Hvězdných válek si s úspěchem utahují všude, tak proč by se na tom nepřiživil samotný otec série. Konečně zjistíme, co dělají (nejen) lidé ze Star Wars universa ve svém volnu a budeme se smát…

… nebo plakat? Ten nápad „střílet do vlastních řad“ má zcela jistě něco do sebe, ale animovaný sitcom? To zpravidla nefunguje. Kreslená tvorba má naprosto jiné výrazové prostředky, než forma hraná a díky tomu nemůže z meritu věci sitcom (v rámci klasického mustru) v kreslené formě fungovat. Ostatně, kdo si dnes vybaví animovaného Alfa? Mám obavu, že tímhle dílem Lucas pouze zarazí další hřebík do své pomyslné rakve, kterou mu fanoušci začali vyřezávat s prvním dílem nové trilogie.

Ale třeba se pletu a bude výsledek nějak takhle zábavný.
Víte že?...
... Lucas čekal 20 let na to, až se technologie filmových triků dostane na takovou úroveň, aby mohl realizovat Epizodu I? Prvním impulsem k natáčení byla hotová scéna pro Jurský park (1994) - T-Rex útočící na Jeep. Lucas okamžitě volal producentovi McCallumovi (který byl v Praze). Za 4 týdny začala předprodukce Epizody I.