Poloúspěch Titánů a konkurent na obzoru

Poloúspěch Titánů a konkurent na obzoru
polouspech-titanu-a-konkurent-na-obzoru-1
Rozporuplně. Producenti si mohou mnout ruce. Sice z toho nekouká „druhý Avatar“, přesto je 64 milionů dolarů za tři dny velice slušným výsledkem. Vzhledem k neutuchajícímu zájmu o 3D se dá očekávat, že si doma Souboj titánů dojde minimálně pro 150 milionů dolarů, celosvětově pak bude nejspíš atakovat půl miliardy. Na snímek s rozpočtem 125 milionů dostatečná suma k radosti. Kámen úrazu leží jinde. Zámořští kritici to snímku řádně natřeli a pouhá třetina kritiků (ze 163) na serveru Rottentomatoes ohodnotila snímek jako nadprůměrný. Diváci sice nejsou zatím tak odtažití, nadšení ale rozhodně nepanuje. Studio se bude muset snažit, aby plánovanou trilogii udrželo při životě. V případě druhého dílu by totiž nemuseli být diváci již tak štědří.
Vše bude také záviset na úspěchu tematicky spřízněného připravovaného filmu Dawn of War, ve kterém si Henry Cavill (seriál Tudorovci) zahraje bájného hrdinu Thésea. Thése ve filmu povede lidi a olympijské bohy proti starým titánům a objeví se i Minotaur (hrát ho bude Robert Maillet), jehož zabitím se Thése proslavil. Světová premiéra by se měla uskutečnit 11. 11. 2011 (hezké) a dále si ve filmu zahrají Mickey Rourke, Freida Pinto, Luke Evans a Stephen Dorff. Pokud bude mít Dawn of War úspěch, je dvojka Titánů jistá. A nepochybně v 3D.
Víte že?...
... herci v Souboji titánů používali dva druhy zbraní? První druh byl vyroben z bronzu, tyto zbraně ale byly pro herce velmi těžké a zcela neovladatelné, takže je herci používali pouze ve scénách, kde je nesly. Druhý druh zbraní byl vyrobený z umělého kaučuku. Tyto zbraně byly zcela k nerozeznání od pravých a právě tyto zbraně herci používali v bojových scénách.