Vyvolený 2 a Smrtonosná past 5?

Vyvolený 2 a Smrtonosná past 5?
vyvoleny-2-a-smrtonosna-past-5-1
O páté Smrtonosné pasti se toho hodně namluvilo již při premiéře čtyřky, která vydělala takřka čtyři sta milionů dolarů celosvětově a výborně se jí vedlo i na DVD/Blu-ray. Šeptanda okolo populárního akčního hláškaře se vrací a tentokrát konkrétněji. S Willisem se přirozeně počítá do hlavní role a při troše štěstí se vrátí i režisér čtyřky Len Wiseman. Změnou bude prostředí – John McClane by se měl přesunout do Evropy. To je lehce matoucí, neboť ta samá informace padla u celovečerní verze seriálu 24 hodin, který mají stejně jako sérii Smrtonosná past pod palcem Foxové (a obojí je o boji jednotlivce s teroristy). Je dost možné, že představa Jacka Bauera na velkém plátně nesklidila takové ovace, jak se čekalo a tak u Foxů nyní více sázejí na osvědčeného veterána. Willis každopádně věří, že by mohly práce začít již příští rok. Tak schválně, jestli zůstane jen u slibů.
vyvoleny-2-a-smrtonosna-past-5-2
Slova padla i o dvojce Vyvoleného. Původně počítal M. Night Shyamalan s trilogií, ale po slabším přijetí kritikou (patřičného docenění došel Vyvolený až na videu) se Shyamalan naštval a projekt uzavřel. Poté se z pozice zázračného režiséra přesunul do kolonky nejistého autora (wtf pokec s kytkou ze Stalo se asi jen tak něco nepřekoná), jemuž studio nevěří. Shyamalanovu kariéru by mělo znovunastartovat fantasy Poslední vládce větru, kterému se však režisér upsal především proto, aby si zlepšil komerční renomé. Druhý díl Vyvoleného by tak měl být osobitým návratem ke staré dobré Shyamalanově tvorbě. Willis je přirozeně pro (ostatně, byl to právě on, kdo byl z představy trilogie svého času nejnadšenější) a i Samuel L. Jackson se dle všeho návratu nebrání. Komiksové filmy navíc táhnou jako nikdy, takže by byla dvojka minimálně chytrým marketingovým tahem. Věříte, že má Shyamalan na to natočit povedený sequel vynikajícího Vyvoleného, nebo by měl nechat svého hrdinu ve filmovém důchodu?
Víte že?...
... byl čtvrtý díl Smrtonosné pasti z komerčních důvodů sestříhaný na přístupnost PG-13? Zbývající díly série si zachovávají rating R, při kterém musí mít návštěvníci kina do sedmnácti let doprovod dospělého. R-verze čtyřky nakonec vyšla ve speciálním sestřihu na DVD, který ovšem není v dostání v českých obchodech.