Třetí Riddick bude!

Třetí Riddick bude!
treti-riddick-bude-1
Sérii započal v roce 2000 nízkorozpočtový horor Černočerná tma. Díky solidním tržbám a cool hlavnímu hrdinovi byla dvířka k dvojce otevřena dokořán. David Twohy do nich vrazil s jemností hurikánu a natočil ambiciózní sequel Riddick: Kronika temna, který chtěl být novými Star Wars. Záměr nevyšel. Fanoušci jedničky byli zmatení razantním žánrovým odklonem, snímek prodělal a studio Universal dalo sérii k ledu. Všechno je otázka kompromisu a tak Twohy přišel s řešením, které studiu voní (protože při něm nehrozí, že by vyhodili dalších 105 milionů dolarů, jako u dvojky). Trojka se bude jmenovat prostě Riddick a s největší pravděpodobností se navrátí k nízkorozpočtovým kořenům jedničky. Zklamání? Těžko říct. Potenciál nového světa nebyl marný, na druhou stranu šlo v téhle sérii vždycky především o Riddicka. Všechno ostatní je jen omáčkou okolo téhle neuvěřitelně stylové postavy.
Riddick je tedy zpátky ve hře a i samotný Vin Diesel u toho přirozeně nemůže chybět. Natáčení by mělo začít hned, jak Diesel dokončí Rychle a zběsile.
Víte že?...
... David Twohy napsal scénář Černočerné tmy původně pro film Vetřelec ³? Soustředil se v něm hlavně na vězně, což byl studiem 20th Century Fox schválený koncept, avšak nakonec byl scénář zamítnut stejně jako několik dalších z dílny např. Erica Reda (Stopař) nebo Renny Harlina (Smrtonosná past 2, Cliffhanger). Twohy nakonec svůj scénář upravil a sám film natočil jako Černočernou tmu.