Vrátí se Watchmeni?

Vrátí se Watchmeni?
Watchmen | Warner Bros.
vrati-se-watchmeni-1
Watchmen | Warner Bros.
Čísla to nejsou zrovna veselá. Rozpočet 135 milionů dolarů, celosvětové tržby 183 milionů dolarů, DVD tržby 50 milionů. K tomu, aby se studio takzvaně zahojilo, by bylo třeba minimálně dvakrát větších tržeb. Jeden by očekával, že se tím filmové vody nad sérií nadobro uzavřou. A dokud byl prezidentem DC Comics Paul Levitz, bylo tomu tak. Vedení se však změnilo a nyní jsou Watchmeni zase ve hře. A překvapivě se nemluví o restartu (který by byl vzhledem k neúspěchu filmu Zacka Snydera logickou volbou), ale o přímém pokračování, prequelu a spin-offech. Tomu se říká odvaha! Je bez debat, že se první Watchmeni nadmíru povedli a jejich komerční neúspěch pramenil především z neujasněné cílové skupiny (na fanoušky komiksů příliš umělecké, na artové diváky moc drahé).  Pokud by tedy skutečně došlo na nějaké další filmy, budou s největší pravděpodobností určeny ryze popcornovým divákům. Je to možná škoda. Filmoví Watchmeni jsou společně s Temným rytířem perfektní ukázkou toho, že i na motivy komiksu může vzniknout komplexní film s plnohodnotnou dramatickou vložkou.
Na druhou stranu je dobře, že chtějí v DC pokračovat, neboť mají Watchmeni ve svém vesmíru hodně příběhů, které stojí za to vyprávět na velkém plátně. Chtěli byste udržet styl Snyderova filmu, nebo by vám vyhovoval nějaký klasičtější „komiksový“ přístup?
Víte že?...
...slavný Terry Gilliam zvažoval režii Watchmenů začátkem roku 1989? Po několika neuspokojivých črtách scénáře se vyjádřil, že materiál takového druhu je nezfilmovatelný jako hlavní produkce. Gilliam řekl, že by přinejlepším uvažoval o režii pětihodinové minisérie.