Změny u čtvrtého Spídyho a Residenta

Změny u čtvrtého Spídyho a Residenta
zmeny-u-ctvrteho-spidyho-a-residenta-1
Když dal minulý týden Sam Raimi ručník do ringu, znamenalo to nemalou paniku pro fanoušky série. Bude se točit dál? Bude se točit od začátku? Bude to mít vůbec smysl? A kdo bude proboha režírovat? A a B se ujasnilo během několika dní, nad Cčkem nějakou bude otazník až do premiéry. A Dčko se nyní vyjasnilo - režie se ujme Marc Webb. Jde o zajímavou volbu, neboť Webb má za sebou zatím pouhý jediný film a to vztahovku (500) Days of Summer, která svěží formou vypráví o nelehkém dospívání. Zřejmě tenhle prvek zaujal hlavouny v Sony, kteří se chtějí v reinkarnaci výdělečného superhrdiny zaměřit především na strasti mládí. Uvidíme, zdali má Webb na to, aby mezi mrakodrapy kličkoval se stejnou lehkostí, jako v dialozích.
zmeny-u-ctvrteho-spidyho-a-residenta-2
Pro ty, kteří se těší na Resident Evil, máme naopak smutnou zprávu. Snímek měl mít premiéru již letos, nakonec si ale odbude famfáry až v lednu příštího roku. Veliký odsun způsobily problémy v postprodukci. Ve Screen Gems nejsou spokojeni s triky a chtějí vše pořádně doladit. Skoro rok je nicméně řádná mezera a je otázkou, jestli nejde ve skutečnosti o způsob, jak zakamuflovat nějaké dotáčky. Po vynikající trojce jsou očekávání nemalá a polínko do ohně zájmu přidalo i obsazení (ve hrách klíčové) postavy Chrise Redfielda Wentworthem Millerem (charismatický hrdina seriálu Útěk z vězení).
Víte že?...
...se sličnou Siennou Guillory tvůrci od počátku počítali do třetího dílu? Guillory se však upsala snímku Eragon, který se natáčením kryl s natáčením třetího Resident Evilu. Její postava - Jill Valentine - tak musela být vyškrtnuta ze scénáře. Tím se vysvětluje přítomnost Claire Redfield, která ve filmu vede konvoj přeživších, zatímco ve hrách se vydává hledat svého bratra Chrise.