Kawasakiho růže poběží na Berlinale!

Kawasakiho růže poběží na Berlinale!
kawasakiho-ruze-pobezi-na-berlinale-1
Film Kawasakiho růže tvůrčího tandemu Jan Hřebejk a Petr Jarchovský bude mít mezinárodní premiéru na letošním festivalu Berlinale, kde bude uveden v sekci Panorama. Sekce Panorama probíhá v rámci oficiálního festivalového programu a zaměřuje se na nová nezávislá díla známých režisérů stejně jako na debuty, nové objevy a aktuální trendy v současné světové kinematografii.
 
Film Kawasakiho růže má šanci získat i některé z festivalových ocenění: například ceny udělovaných organizacemi FIPRESCI nebo Amnesty International. Ve hře jsou i ceny o nichž rozhoduje ekumenická porota nebo ocenění  Europa Cinemas Label, které uděluje porota složená z provozovatelů kin v síti Europa Cinemas.
 
60. ročník festivalu Berlinale se koná od 11. do 21. února 2010 a účast na něm usiloval i debut Tomáše Mašína 3 sezóny v pekle. Více o festivalu Berlinale nejdete na www.berlinale.de. Kawasakiho růže si sice odbyla oficiální premiéru 21.12, do široké distribuce ovšem vstupuje tento čtvrtek.
Víte že?...
...původně režisér Hřebejk uvažoval, že by do hlavních rolí obsadil kolegy-režiséry? Váženého profesora měl hrát Jiří Menzel, emigranta Jan Němec a bývalého estébáka Jiří Krejčík. Němec nabídku odmítl okamžitě, Menzel vzápětí, proto Krejčíka už ani neoslovil.
Více informací naleznete na kartě filmu.
Související články:
Kawasakiho růže událostí roku?
Kawasakiho růže: první fotky z natáčení
Hřebejk a Jarchovský tentokrát vážní