Česká televize hodlá trhat rekordy!

Česká televize hodlá trhat rekordy!
ceska-televize-hodla-trhat-rekordy-1
Diváci se dočkají například deseti nových seriálů. Kromě pokračování úspěšných titulů, jakými jsou Zdivočelá země či Vyprávěj, se mladí mohou těšit na trikově mimořádně náročný seriál V síti ztraceného času scenáristky Lucie Konášové, který po onemocnění režiséra Karla Smyczka převzal Martin Dolenský, či na seriál 4teens scenáristek Ivy Hlaváčkové a Ireny Pavlové, který režíruje Pavel Jandourek. Starší diváci nejspíš zase ocení Cukrárnu scenáristy Jana Míky a režiséra Dušana Kleina. Konkurentem novácké Kriminálky Anděl by pak měl být koprodukční slovensko-český seriál Kriminálka Staré Město scenáristy Alexe Koenigsmarka a režiséra Jána Sebechlebského.
Rekordních bude i dvacet večerníčkovských seriálů, tedy 209 nových pohádek na dobrou noc. I tady se vedle už osvědčených Krysáků, Doktora Anima či Třech prasátek chystají zcela nové tituly. Mj. Bílá paní na hlídání, Karlík - zlatá rybka, Králík Fiala, Nejmenší slůně na světě, Sedmives aneb růžová holčička, Vosa Marcelka či Vynálezce Alva.
A do třetice všeho dobrého bude rekordní počet i distribučních filmů, na jejichž výrobě Česká televize participuje. "V současné době je jasné, že v roce 2010 bude rozpracováno třicet titulů," říká tiskový mluvčí České televize Ladislav Šticha. Patří mezi ně novinka Davida Jařaba Hlava, ruce srdce, výpravné retro Ondřeje Trojana Občanský průkaz, zatím hodně utajovaný projekt Jana Svěráka Kuky se vrací, jeden z nejnákladnějších projektů v historii české kinematografie Lidice režisérky Alice Nellis, další originální kousek klasika českého filmu Jana Švankmajera Přežít svůj život či celovečerní debut Zuzany Liové Dům.