Kryštof Hádek bude mezi evropskými Shooting Stars

Prezentace mladých evropských filmových nadějí je tradiční doprovodnou akcí prvního velkého festivalu roku, přičemž desítka je vždy výsledkem hlasování, žádná země nemá svého kandidáta dopředu jistého. Hádkovi kromě dvojice úspěšných filmů možná pomohla i účast Anny Geislerové v porotě, která letošní mladé talenty vybírala; Geislerová sama byla mezi Shooting Stars v roce 2004. Kromě ní v porotě zasedl italský režisér Guissepe Piccioni, německý producent Karl Baumgartner (koproducent Venkovského učitele), mezinárodně působící castingový ředitel z Velké Británie Leo Davies a výkonný editor časopisu Variety Steven Gaydos známý vřelým vztahem k české kinematografii.
Porotci vybírali z 21 nominací, které navrhli členové European Film Promotion, mezi něž patří od roku 2002 i České filmové centrum. Vybraná česká Shooting Star se představí mezinárodnímu filmovému průmyslu a tisku mezi 13. a 15. únorem v rámci Berlinale 2010.
Kryštof Hádek (nar. 1982) pochází z umělecké rodiny. V době studií na Pražské konzervatoři získal roli v Tmavomodrém světě (Jan Svěrák, 2001), poté studoval na Londýnské akademii hudby a dramatického umění (LAMDA). Po návratu do Čech v roce 2003 účinkoval v několika pražských divadlech. Od té doby se objevil v řadě evropských a amerických filmů, mezi které patří španělský snímek Cosmos (Diego Fandos, 2007), Bobule (Tomáš Bařina, 2008) nebo švédský Flickan (Fredrik Edfeldt, 2009). V poslední době hrál taklé v americkém filmu A Son's War (Steven Edell,2008).
Rozhovor s hercem přinese tištěné vydání časopisu Týden.