Trailerové novinky 6#

Trailerové novinky 6#

Trailer: Zemský ráj to na pohled

trailerove-novinky-6-1
Jakkoli jsou ohlasy na očekávanou novinku Ireny Pavláskové pozitivní, trailer je příšerný. Příběh z něj nevyčtete, scény působí nahodile poskládané a hudba v první polovině aspiruje na největší trailerový úlet roku. Nevím, kdo podobné šílenosti schvaluje, ale každopádně si tím distributor solidně podkopává naději filmu na úspěch. Krom jednoho vtipu Terezy Voříškové a zajímavého Ondřeje Vetchého tu totiž není nic. Jen další důkaz toho, jak česká filmová scéna podceňuje sílu marketingu.
Hodnocení traileru: 30%
Více informací naleznete na kartě filmu.

Teaser: Babička aneb Jak to bylo doopravdy

trailerove-novinky-6-2
Je to… jiné. A vlastně si nejsem úplně jistý tím, jak se k tomu postavit. Až na překroucení historie z toho příliš pochopitelného není, je jasné, že to stálo pár korun a mužská postava v ženských šatech je jen jedním z mála WTF momentů. Přesto – snad i díky černobílé patině a dobové hudbě – to má nádech fungující taškařice, která chce pouze bavit a to všemi dostupnými prostředky. Možná to bude geniální, možná megaprůser. Těžko odhadovat. Plnohodnotný trailer snad odhalí víc.
Hodnocení traileru: 50% Více informací naleznete na kartě filmu.

Trailer: Dvojka

trailerove-novinky-6-3
Související články:
Trailerové novinky 5#
Trailerové novinky 4#
Trailerové novinky 3#
Vždy jsem doufal, že HBO vstoupí coby produkční společnost i do českých filmových a televizních vod. V zahraničí pod její hlavičkou vznikla nejedna klasika a byla tak naděje, že projekt Dvojka, kterým HBO poprvé ve své historii vstupuje na pole celovečerních hraných filmů jako producent v ČR, nabídne něco víc. Jak vypadá trailer? Jako homevideo, které někdo o pracovní pauze natáčel v Bulharsku… eh. Ano, sestříhané je to obstojně (vzhledem k materiálu možná i geniálně), má to nápaditý začátek, hudba Prostitutes táhne a body k dobru lze přičíst i za fakt, že je z toho pochopitelný děj. Přesto mám obavu, že se tu rýsuje jen další ukázka toho, jak se u nás na filmu šetří. A z toho mi dvakrát dobře není.
Hodnocení traileru: 40% Více informací naleznete na kartě filmu.