Chcete dort od Terezky Voříškové?

Chcete dort od Terezky Voříškové?
chcete-dort-od-terezky-voriskove-1
O co jde? Cílem projektu Úsměv pro život v tomto roce je získání co největšího množství prostředků na činnost takzvaných zdravotních klaunů (dobře, pro některé z nás, kteří máme klauny spojené s hororem TO, to není úplně nejšmakovanější představa, ale nechci odbíhat). Zdravotní klauni mají pacienty léčit smíchem a něco takového přirozeně pojišťovny nehradí. A tak se do tohoto projektu zapojili herci filmu 2Bobule, aby mu trochu dopomohli k úspěchu. Na oficiálních stránkách projektu na návštěvníky čeká nejen usměvavé zpravodajství, záběry ze zákulisí a z natáčení filmu, ale i několik možností, jak na klauny finančně přispět. Jednou z nich je akce “Darujte úsměv”, kdy každý z filmových účinkujících láká speciální úsměvnou fotografií k podpoře projektu a kdo daný úsměv daného herce nejvíce ocení, získá za to originální dárek.
chcete-dort-od-terezky-voriskove-2
V praxi si tak můžete před telefon vychutnat Jiřího Korna, jak vám zazpívá úsměvnou písničku přes mobil. Jiří Kramol vám dá speciálně vyrobené hodinky s věnováním, Terezka Voříšková se zase poprvé v životě popere s receptem na dort. Jana Švandová ocení vítěze osobním předáním lístků k premiéře, Kryštof Hádek půjde se „svým“ nejlepším dárcem na pivo a pak na zápas fotbalové Bohemky a Lubomír Lipský pošle vítězi dražby osobní pohled. Lukáš Langmajer vám dá kus svého dětství (konkrétně dá vítězi vybrat jeden z jeho 80ti angličáků, které celé dětství sbíral), Miroslav Táborský zařídí lístky na zcela vyprodané představení o Shakespearovi. Marián Roden věnuje knihu ze své knihovny dle výběru a Jana Pidrmanová zajde s vítězem dražby do vinárny na výběr z bobulí.
Protože herci svou podporu berou skutečně vážně, nezůstanou jen u úsměvů na internetu. V rámci propagace Úsměv pro život se dokonce v polovině října účastní akce Cirkus Paciento, která proběhne ve Fakultní nemocnici v Motole a půjde o několikadenní divadelní dílnu zdravotních klaunů s pacienty a sérii představení. V rámci této akce se za pacienty vypraví známé tváře z 2Bobulí a do klauniád se osobně zapojí.
Tak co, čtenáři, přispějete nějakou tou korunou na zdravotní klauny?
Více informací o filmu 2 Bobule naleznete na kartě filmu.
Související články:
Richard Krajčo si opět šáhne na bobule (FOTO)
Bobule se vrátí