Jeden z nejnechutnějších hororů se dočká nového zpracování, pokukuje po hvězdě Spider-Mana

Jeden z nejnechutnějších hororů se dočká nového zpracování, pokukuje po hvězdě Spider-Mana
Moucha | 20th Century Fox
Na nové verzi se pracuje již více než dekádu, přičemž v roce 2011 byl u ní dokonce sám Cronenberg, který k filmu tehdy uvedl: „Nová Moucha nebude přesně remake. Spíše sequel. Mám hotový scénář a je jen otázkou, jestli o něj budou u Foxů stát.“ Podle všeho nestáli, protože později studio začalo jednat s režisérem J. D. Dillardem, aby pro ně novou verzi Mouchy natočil. Dillard v roce 2016 zaujal v Sundance svým režijním debutem Sleight, v němž v sobě pouliční kouzelník objeví v krizové chvíli superchopnosti.
Ani Dillard však podle všeho nenašel se studiem společnou řeč, neboť nedávno od projektu ustoupil. Kdo na jeho místo nastoupí, není v tuhle chvíli jisté, novinář Jeff Sneider ale přišel s jinou zajímavou informací, o kterou se podělil v podcastu pro The Hot Mic: „Objevily se zvěsti, že v 20th Century Studios jednali s týmem Zendayi o nové Mouše. Myslím, že půjde o hlavní roli. Někoho, jako je ona, nezařadíte na druhou kolej. Bylo by zajímavé mít ženskou Mouchu... Byla by to pro ni herecká výzva. Ta role zahrnuje náročnou fyzickou proměnu. Rád bych v tom Zendayu viděl, je ale otázkou, jestli film nechtějí, podobně jako připravovaného Vetřelce, uvést rovnou na streamovací službu Hulu. V takovém případě by podle mě neměla zájem.“
Zendaya v Duně
Zendaya v Duně | 20th Century Fox
Nepůjde o první remake „mušího“ příběhu. Sama Cronenbergova verze je remakem klasického hororu Kurta Neumanna z konce padesátých let. Ten se poté dočkal dvou pokračování, zatímco Cronenbergova Moucha jednoho.
Zendaya, která se v novém Spider-Manovi ujala role MJ a dále si zahrála v hitech jako Duna, Největší showman či v seriálu Euforie, by jednoznačně mohla přitáhnout potřebné publikum. Pokud tedy skutečně u Foxů mají zájem o Mouchu s ženskou hrdinkou. Předchozí filmy měly vždy v hlavní roli muže.
Je také otázkou, zda se studio odváží opět natočit film pro dospělé publikum, nebo zda bude cílit na mladší diváky a divačky. Cronenbergova verze definovala pojem body horor, neboli hororovou fikci, jejíž hrůznost se odvíjí od destrukce nebo degenerace lidského těla. Cronenberg chtěl, aby výsledné stvoření nebylo jen velkou mouchou, ale doslovným sloučením člověka a hmyzu kombinujícím elementy obou stvoření. Její výsledná „nechutná“ podoba dodnes patří mezi jedno z nejpůsobivějších děl hollywoodských maskérů.

Kinolog: Covid byl srandokalypsa, říká film Velké nic, který vás naštve, jak už to Klusák umí

Pandemie covidu trvala s přestávkami dva roky. S malým odstupem přichází dokument Mariky Pecháčkové a Víta Klusáka o tom, jak absurdní divadlo jsme v Česku zažívali. Bohužel nešlo jen o mediální show, ale i tragédii s desítkami tisíc mrtvých.