Papírový dům: jeden z nejoblíbenějších seriálů Netflixu představuje pokračování v první upoutávce

Papírový dům: jeden z nejoblíbenějších seriálů Netflixu představuje pokračování v první upoutávce
Berlín | Netflix
Seriál známý také pod názvem La Casa de Papel (španělský originál) nebo Money Heist (anglický název), který v prvním týdnu dosáhl celkem 190 milionů hodin sledování, odvysílal v prosinci 2021 na Netflixu svůj poslední díl. A bylo jen otázkou času, kdy na něj někdo naváže. Dva roky poté přichází seriál Berlín.
Berlín nicméně na Papírový dům nenavazuje, nýbrž jeho událostem předchází. Hlavním hrdinou je mladý lupič Berlín (stále v podání Pedra Alonsa), přičemž show nám ukáže léta jeho největší slávy.

Trailer: Berlín

Berlín: 1. teaser trailer | Netflix
Jeho cílem budou podle všeho drahokamy, a pokud můžeme z kratičké upoutávky soudit, ani tentokrát nebude chybět pečlivé plánování. Zda se dočkáme i strhující akce, to se v tuhle chvíli můžeme jen dohadovat. Nicméně je pravděpodobné, že se Berlín pokusí v co největší míře kopírovat tempo a styl veleúspěšného Papírového domu, jenž se dočkal pěti sezón.
Původní seriál napsal Alex Pina, který je podepsán i pod spin-offem. Když byl Berlín oznámen, Alonso se nechal slyšet, že se můžeme těšit na zlatá léta jeho postavy, kdy kradl po celé Evropě a byl bláznivě zamilovaný.
Berlín bude mít šest hodinových epizod a vyjde na Netflixu letos v prosinci.

Kinolog: Covid byl srandokalypsa, říká film Velké nic, který vás naštve, jak už to Klusák umí

Pandemie covidu trvala s přestávkami dva roky. S malým odstupem přichází dokument Mariky Pecháčkové a Víta Klusáka o tom, jak absurdní divadlo jsme v Česku zažívali. Bohužel nešlo jen o mediální show, ale i tragédii s desítkami tisíc mrtvých.