Trailerová nálož týdne: V nejbláznivějším seriálu roku svádí naštvaná jeptiška souboj s umělou inteligencí

Trailerová nálož týdne: V nejbláznivějším seriálu roku svádí naštvaná jeptiška souboj s umělou inteligencí
Mrs. Davis | Peacock

Mrs. Davis (seriál)

hrají: Betty Gilpin, Jake McDorman, Ben Chaplin, Tom Wlaschiha
premiéra: Peacock, 20. dubna 2023
David Lindelof (seriály Ztraceni a Watchmen) si tentokrát připravil vpravdě netradiční zábavu. V jím chystané novince Mrs. Davis poznáváme jeptišku Simone (Betty Gilpin), která už má dost toho, jak si všemocná a zlá umělá inteligenci pojmenovaná Mrs. Davis pomaličku zotročuje celé lidstvo. Výsledkem bude, minimálně dle traileru, hodně švihlé komediální drama. Seriál vznikl pro americkou streamovací službu Peacock, jejíž tituly u nás uvádí nově spuštěná SkyShowtime. Snad to bude platit i pro seriál Mrs. Davis.
Paní Davisová

Chupa (film)

režie: Jonás Cuarón
hrají: Evan Whitten, Demián Bichir, Julio Cedillo, Alex Knight
premiéra: Netflix, 7. dubna 2023
Možná si říkáte, proč mezi trailerové tipy týdne dáváme netflixovskou pohádkou o osamělém klukovi, který se na návštěvě u příbuzných v Mexiku skamarádí s mytickou bytostí, jež se skrývá na dědově ranči. Inu, protože je pod režií podepsaný Jonás Cuarón, syn slavného filmaře Alfonsa Cuaróna (Gravitace, Potomci lidí, Harry Potter a vězeň z Azkabanu). Na úspěšného tatínka se Jonás zatím ve své tvorbě nedotáhl (byť mu pomáhal se scénářem Gravitace), tak třeba právě Chupou přesvědčí publikum o svých kvalitách.
Chupa

BlackBerry (film)

režie: Matt Johnson
hrají: Jay Baruchel, Glenn Howerton, Matt Johnson, Cary Elwes
premiéra: 2023
Vzpomínáte ještě na černé telefony s mamutí klávesnicí? Svého času patřily mezi to nejžhavější zboží. A pak najednou ne. Nekonvenční životopisný snímek BlackBerry nám odhalí fascinující příběh technologické společnosti, kterou po enormním úspěchu čekal ještě větší pád. Snímek byl již uvedený v hlavní soutěži festivalu Berlinale, datum premiéry zatím nemá.
BlackBerry

Ve při (seriál)

hrají: Steven Yeun, Ali Wong, Joseph Lee, David Choe, Patti Yasutake
premiéra: Netflix, 6. dubna 2023
Za sestříhání traileru k seriálu Ve při by si někdo zasloužil dostat za uši. Příběh konfliktu dvou lidí, jejichž cesty se zkříží na silnici, načež se rozhodnou stát úhlavními nepřáteli, aby měli jak ventilovat vztek na celý svět, má ohromný potenciál. Upoutávka ho ale prodává natolik zmateně, že to skoro odrazuje. A ještě končí (to se s vámi klidně vsadím) záběrem z finále série! Obecně však jde o lákavě působící projekt, o kterém je dobré vědět.
Ve při

Ruby Gillman, Teenage Kraken (film)

režie: Kirk DeMicco
mluví: Lana Condor, Toni Collette, Annie Murphy, Sam Richardson
premiéra: 2023
Nejen Disneyho továrnou je svět animovaného filmu živ. Studio DreamWorks Animation (série Shrek, Croodsovi a Jak vycvičit draka) nás ve svém novém kousku pro celou rodinu seznámí s plachou dospávající dívkou Ruby, která netuší, že je ve skutečnosti krakenem. Krakeni jsou legendární tvorové, kteří žijí hluboko pod mořskou hladinou a přísahali, že budou chránit svět před svými úhlavními nepřáteli, mořskými pannami. Ruby o svém původu nic neví, když však začne jít do tuhého, musí se stát bojovnicí sedmi moří.
Krakenteena Ruby | DreamWorks

Pok-sun nesmí přežít (film)

režie: Seong-hyeon Byeon
mluví: Do-yeon Jeon, Kjong-gu Sol, Gyo-hwan Koo, Jeong-min Hwang
premiéra: Netflix, 31. března 2023
A ještě jednou si dnes dáme Netflix, přičemž Pok-sun nesmí přežít je tak trochu, pokud se bavíme o vykreslení světa zabijáků, Johnem Wickem s korejskými kořeny. Jen tu místo naštvaného milovníka psů máme nájemnou vražedkyni, která exceluje ve své profesi, coby svobodná máma dospívající dcery ale často nezvládá. Co z takové kombinace vzejde? Snad dost nabušené akce a sem tam nějaká ta hláška. To by nám ke štěstí stačilo.
Pok-sun nesmí přežít

Kinolog: Rocky bez Stalloneho není, co býval. Jaké jsou typické chyby boxerských filmů

Třetí díl série Creed, která navazuje na šestidílnou ságu Rocky, se už musí obejít bez Sylvestera Stalloneho. Důvodem ale není hercův věk. Třetí díl Creeda nicméně odkazuje silně k Rockymu III.