Tři nejoblíbenější animované seriály v jednom. Griffinovi v nové epizodě vybalí nečekaný dárek

Tři nejoblíbenější animované seriály v jednom. Griffinovi v nové epizodě vybalí nečekaný dárek
Griffinovi | 20th Century Fox Television
Minimálně Simpsonovi a Griffinovi představovat nemusíme. Do Springfieldu se vracíme už 34 let a žlutá rodinka brzy dosáhne osmisté epizody. Gagy Petera Griffina, jeho mluvícího psa či batolete Stewieho běží 21. sezónu a oba seriály tu s námi ještě nějaký čas pobudou. Bobovy burgery jsou třetím animovaným hitem stanice Fox, který se vysílá od roku 2011. U nás se takové popularitě netěší, ale v USA získal tenhle svérázný rodinný fastfood přízeň publika i prestižní ceny Emmy.
Homer, Peter a Bob Belcher se nyní setkávají ve dvacetivteřinovém klipu z nadcházející epizody Griffinových, v němž si hlavní tvůrce Seth MacFarlane neopomněl z vlastního pořadu vystřelit. Peter zabloudí do Bobova bufetu, kde už se láduje Homer, a po obhlédnutí jídelního lístku se táže, proč jsou u potravin dvě cenové kategorie. „První je sleva pro držitele Emmy,“ odvětí Bob, načež si Peter zklamaně objedná černou kávu a toast. Na rozdíl od Simpsonových a Bobových burgerů totiž Griffinovi žádnou Emmy nevyhráli.
Bobovy burgery
Peter už s rodinkou navštívil Springfield roku 2014 ve dvouepizodním speciálu The Simpsons Guy a s Homerem si náramně rozuměl. Tentokrát se jedná o podstatně menší crossover na úrovni jediné scény, přičemž zbytek epizody se zaměří na Peterova tchána Cartera, jenž ze sirotčince adoptuje mladou dívku a v dceři Lois záměrně vyvolá žárlivé reakce.
Homer za celou dobu nepromluví, ale Bobův štěk obstaral dvorní dabér H. Jon Benjamin. Ze strany tvůrců může jít o pouhý jednorázový dáreček, ale vyloučit nelze ani případné předeslání nového a většího crossoveru ve stylu The Simpsons Guy.
Takovou možnost by si McFarlane mohl klidně schovat na celovečerní film, kterého se Griffinovi zatím nedočkali. Na rozdíl od Simpsonových, již se na stříbrných plátnech předvedli roku 2007 a soustavně se probírá možné pokračování, i Bobových burgerů, které americká kina promítala minulý květen. Všechny seriály najdete na Disney+ i na tuzemských stanicích. Simpsonovi pravidelně reprízuje Prima COOL, Griffinovi běží na Paramount Network a Bobovy burgery vysílá Nova Fun.

Kinolog: Atentát na Kennedyho už skoro rozluštili. Slavný filmař se vrátil na místo činu

Málokterý zločin v dějinách láká tolik pozornosti jako atentát na prezidenta JFK, jenž se odehrál 22. listopadu 1963. Režisér Oliver Stone o tom již v roce 1991 natočil hraný film. Od té doby přibylo mnoho nových informací…