Donatello s brýlemi a Michelangelo s rovnátky. Nové Želvy Ninja se představují

Donatello s brýlemi a Michelangelo s rovnátky. Nové Želvy Ninja se představují
Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem | Nickelodeon Animation Studios
Publiku jistě neunikne, nejenže jsou pizzu milující želváci úžasně roztomilí a vtipní, stejně jako jejich předchůdci ze seriálu Ž elvy Ninja (1987), ale že jejich podoba a doplňky více odpovídají nátuře dospívajících. Například hloubavý Donatello nosí brýle, Michelangelo má rovnátka, společně točí videa svých kousků mobilními telefony, kolem krku mají sluchátka atd.
Sama animace je velmi podobná stylu snímku Spider-Man: Paralelní světy (2018). Kombinuje počítačovou animaci s klasickou 2D kresbou a povedeným způsobem připomíná výtvarnou stránku komiksů. Navíc se jedná o zcela první celovečerní snímek určený pro kina od studia Nickelodeon Animation Studios.
Želvy Ninja: Mutantí chaos | Nickelodeon Animation Studios
A o čem snímek bude? Vrátíme se úplně na začátek celého příběhu. Po mnoha letech života mimo lidský svět čtyři želví bratři Leonardo, Michelangelo, Donatello a Rafaelo opustí domovský kanalizační systém a snaží se získat přízeň Newyorčanů svými hrdinskými skutky. Jejich cílem je zničit místní zločinecký syndikát. Pomáhat jim v tom bude i jejich nová kamarádka April O’Neil. Všichni ale brzy zjišťují, že jim to přerostlo přes hlavu a že město se začíná hemžit nebezpečnými mutanty...
Zajímavé je i herecké obsazení v dabingu – Jackie Chan (mistr Tříska), Rose Byrne (Leatherhead), Paul Rudd (Mondo Gecko), Ice Cube (Superfly), Seth Rogen (Bebop), John Cena (Rocksteady), Maya Rudolph (Cynthia Utrom) a Giancarlo Esposito (Baxter Stockman). Režiséry Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem jsou Jeff Rowe, jenž je podepsaný pod úspěšnou animovanou komedií Rodina na baterky (2021), a Kyler Spears, který natočil také vysoce hodnocený seriál Anna mezi obojživelníky (2019).
Želvy Ninja: Mutantí chaos
Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem | Nickelodeon Animation Studios
Dojem z dostupných informací a vydaného traileru je tedy zatím více než dobrý a všichni milovníci TNMT mohou doufat, že se mají na co těšit (snad nebude chybět ani Trhač). Povedený snímek by si moc přáli. Ten zatím poslední, jež zamířil do kin, s názvem Želvy Ninja 2 z roku 2016 byl totiž propadák.

Kinolog: Co je valentýnský film a proč se tento svátek slaví

Valentýnské filmy nejsou jenom romantické komedie, ale i melodramata. Které z nich jsou světově nejpopulárnější? Musí jít vždy o příběhy mezi mužem a ženou, nemohou tam být i zvířata a stroje? A jak se ubránit kýčovitému dojetí?