Pokračování kritiky ztrhané komiksové série o Venomovi, na kterou publikum nedá dopustit, se pomalu blíží

Pokračování kritiky ztrhané komiksové série o Venomovi, na kterou publikum nedá dopustit, se pomalu blíží
Venom | Sony
Není se čemu divit, že v Sony měli velké oči. I takový kritiky vysmívaný filmový Venom uspěl a těší se mezi diváky a divačkami ohromné popularitě. První díl z roku 2018 je zajímavý fenomén. Ve všech ohledech průměrná komiksovka, navíc často zastaralá v tom, jakým způsobem je vyprávěná (hodně v rámci neohrabanosti připomíná adaptace z devadesátek, přičemž propadák Morbius vesměs obsahuje stejné chyby), a přesto mnohými adorovaná a v kinech úspěšná.
Celosvětové tržby se zastavily na 856 milionech, což je prostě neuvěřitelné číslo. Jistě, Venom je značně populární charakter, jen on by ale na něco takového nestačil. Bylo to charisma Toma Hardyho, které k filmu dokázalo přitáhnout pozornost očí po celém světě. Dvojka sice skončila jen na půl miliardě, nastoupila ale do kin v době probíhající pandemie. A co je pro studio určující, z amerických kin si odnesla stejně jako první díl, tedy 213 milionů. To znamená, že diváci zůstali a cestička k úspěšné trojce byla vyšlapaná. Její přípravy loni v červnu potvrdil Hardy, když na svém instagramovém účtu sdílel první stránku scénáře.
Michelle Williams, Tom Hardy
Venom | Sony
Autory příběhu jsou opět Hardy a Kelly Marcel, kteří spolu napsali již námět druhého dílu, přičemž Marcel se tentokrát postará nejen o celý scénář, ale hlavně si poprvé vyzkouší i režii (a to nejen v rámci série, ale obecně).
V posledních měsících jsme o novém Venomovi moc neslyšeli, na projektu se však stále pracuje. Tom Hardy na svém Instagramu potvrdil, že snímek je momentálně v preprodukční fázi, a současně se podělil o dosud neviděnou vystřiženou komediální scénu z prvního dílu, kterou objevil ve střižně.
Venom 3 v tuhle chvíli nemá datum premiéry ani stanovený termín natáčení. Předchozí díly putovaly do kin vždy na začátku října, a protože zatím ještě nepadla první klapka, nezdá se pravděpodobně, že bychom Venoma s Hardyho tváří viděli v kinech za osm měsíců. S největší pravděpodobností se tak s tímto antihrdinou v přítmí kinosálu znovu setkáme až v říjnu roku 2024.

Kinolog: Tenhle film vyhraje Oscary. Čechy ale nezajímá. Řekneme vám proč

Fabelmanovi jsou poloautobiografické dílo režiséra Stevena Spielberga. 75letý klasik, co má za sebou přes 40 filmů, už u nás ale přestává být hvězdou a jeho zpověď je až příliš nenápadná a sofistikovaná.