Kinolog: Musíme si promluvit o Dominikovi Ferim. Stejně jako o Cosbym a Weinsteinovi

Kinolog: Musíme si promluvit o Dominikovi Ferim. Stejně jako o Cosbym a Weinsteinovi
Dominik Feri a Bill Cosby | Kinobox
Vyjmenovat všechny filmy ani nelze, navíc mnoho materiálů tvoří televizní reportáže. V pořadu se zaměřujeme spíš na zásadní celovečerní dokumenty nebo minisérie, jimž se podařilo jít do hloubky.
Jedná se o tituly Nedotknutelný (2019), Bikram: jogín, guru, sexuální násilník (2019), Atletka A (2020), R. Kelly a jeho oběti (2019), Nechutně bohatý: Moc a zvrhlost Jeffreyho Epsteina (2020), Jako Fénix z popela (2022), Jimmy Savile: Britský horor (2022), Modlit se, poslouchat a neodmlouvat (2022), Pamela: Příběh lásky (2023) a We Need To Talk About Cosby (2022).
Z nich se dozvídáme, jak je možné, že dotyčným léta procházelo jejich chování, a že sexuální predátoři nejsou snadno odhalitelní. Zároveň lze pochopit chování obětí, proč se veřejně neozvaly dřív, a jakými způsoby bývají umlčovány.
Tento díl Kinologa má skoro 20 minut a je pojatý trochu víc edukativně než jiné epizody.

PŘEDCHOZÍ DÍL KINOLOGA

Co je valentýnský film a proč se tento svátek slaví

Valentýnské filmy nejsou jenom romantické komedie, ale i melodramata. Které z nich jsou světově nejpopulárnější? Musí jít vždy o příběhy mezi mužem a ženou, nemohou tam být i zvířata a stroje? A jak se ubránit kýčovitému dojetí?