Nová verze kultovní parodie Bláznivá střela se pomalu rýsuje. Hlavní role se ujme stárnoucí akční hvězda, do které by to nikdo neřekl

Nová verze kultovní parodie Bláznivá střela se pomalu rýsuje. Hlavní role se ujme stárnoucí akční hvězda, do které by to nikdo neřekl
Bláznivá střela | Paramount Network
O novou Bláznivou střelu se v Hollywoodu pokoušejí pěkně dlouho. Již v roce 2009 se o filmu mluvilo, tehdy ale mělo jít o přímé pokračování s Lesliem Nielsenem v hlavní roli. Ten nicméně následující rok zemřel a od té doby byl na pořadu dne reboot. V roce 2013 byl ohlášený první tvůrčí tým nové verze.
Snímek společně psali Thomas Lennon a Robert Ben Garant, autoři nepovedeného remaku Taxi s názvem Ochránce (aka Dudlíkátora) s Vinem Dieselem a série Noc v muzeu, přičemž hlavní roli měl po Nielsenovi převzít Ed Helms. Toho zná většina lidí jako zubaře z pařící trilogie s Vlčí smečkou. Z téhle verze nakonec nic nebylo a teprve v říjnu 2022 se začala oficiálně rýsovat jiná verze, jíž dalo studio Paramount Pictures oficiálně zelenou.
Leslie Nielsen
Bláznivá střela | Paramount Network
Podle říjnové zprávy z loňského roku nicméně nepůjde o reboot, ale o volné pokračování, neboť v centru dění bude Drebin jr. Toho se ujme Liam Neeson, kdysi ceněný charakterní herec (Schindlerův seznam, Michael Collins), jehož kariéra nabrala v roce 2008 nečekaně akční směr snímkem 96 hodin. Od té doby vlastně netočí nic jiného než varianty tohoto hitu.
Nedávno měl Steven Weintraub z webu Collider možnost s Neesonem mluvit o filmu Marlowe, v němž herec hraje známé soukromé očko Philipa Marlowa, a došlo i na dotaz, jak je na tom nová Bláznivá střela a jestli se s ní vůbec ještě počítá.
Trailerová nálož týdne: Liam Neeson jako legendární soukromé očko, nový Django a druhá sérka Yellowjackets
Filmy20. 1. 2023
Trailerová nálož týdne: Liam Neeson jako legendární soukromé očko, nový Django a druhá sérka Yellowjackets
„Ano, čekáme na scénář. Doufáme, že k tomu dojde letos, možná v létě. Myslím, že pro studio Paramount jde o prioritu. Oslovil jsem Setha MacFarlanea, on a jeho tým nyní na scénáři pracují,“ uvedl Neeson.
Snímek produkuje zmíněný Seth MacFarlane, v jehož komediích Všechny cesty vedou do hrobu (2014) a Méďa 2 (2015) si Neeson střihl malé role, přičemž MacFarlane, který byl k vývoji pokračování Bláznivé střely přizvaný v lednu 2021, léta mluvil o tom, že je herec ideální na roli syna Franka Drebina pojmenovaného Nelson. Režie snímku se ujme Akiva Schaffer (výborná polohraná Rychlá rota z roku 2022), scénář pod MacFarlaneovým dohledem píšou Dan Gregor a Doug Mand, kteří na Rychlé rotě také pracovali.
nova-verze-kultovni-parodie-blazniva-strela-se-pomalu-rysuje-hlavni-role-se-ujme-starnouci-akcni-hvezda-do-ktere-by-to-nikdo-netipoval-1
Všechny cesty vedou do hrobu | Universal Pictures
Milovníky původní, mimochodem dodnes fantastické trilogie, jíž předcházel neméně geniální šestidílný seriál Police Squad!, může děsit představa, jak si Neeson s rolí poradí. V komediích se vždy víceméně jen mihl. Je ale třeba nezapomínat, že i Nielsen nebyl komediální herec, dokud si jej tvůrčí trio ZAZ (Zucker, Abrahams, Zucker) nevybralo, aby jeho vážné charakterní herectví okořenilo napřed Připoutejte se, prosím! (1980) a poté Bláznivou střelou.
Do té doby byl Nielsen ryze charakterním a většinou přehlíženým hercem, jehož největším úspěchem byl snímek Zakázaná planeta z roku 1956 (ironií osudu šlo o jeden z prvních filmů jeho kariéry). Ten bývá označovaný jako první pořádný sci-fi film, neboť disponoval velkým rozpočtem a víceméně vydláždil cestu Star Treku. Do uvedení Zakázané planety studia nevěřila tomu, že by měla veřejnost o podobný druh podívané velký zájem.
nova-verze-kultovni-parodie-blazniva-strela-se-pomalu-rysuje-hlavni-role-se-ujme-starnouci-akcni-hvezda-do-ktere-by-to-nikdo-netipoval
Zakázaná planeta | MGM
Neeson již jeden kariérní obrat měl, může se mu podařit i druhý, tentokrát komediální po vzoru Nielsena? Šance tu určitě je. Přinejmenším iniciály mají oba pánové stejné.

Kinolog: Šílený sektář zabil 900 lidí, Čech o tom natočil film. Lepší než udělá DiCaprio

O sektě Chrám lidu, již vedl reverend Jim Jones, vzniklo již mnoho dokumentárních i hraných filmů a seriálů. V roce 1978 spáchalo přes 900 jejích členů hromadnou sebevraždu, když vypili jed. Český snímek režiséra Jana Bušty se pokouší uchopit tragédii jinak než všechna ostatní díla.