Trailerová nálož týdne: Návrat oblíbeného stalkera, seriálová Pomáda a Joaquin Phoenix v nejdivnějším filmu své kariéry

Trailerová nálož týdne: Návrat oblíbeného stalkera, seriálová Pomáda a Joaquin Phoenix v nejdivnějším filmu své kariéry
Beau is Afraid | A24

TY (seriál, 4. série, 1. část)

režie: John Scott
hrají: Penn Badgley, Tati Gabrielle, Lukas Gage, Stephen Hagan
premiéra: Netflix, 9. února 2023
Další rok, jiná země, nová osobnost. Ale Joe před minulostí stejně jen tak neuteče. Nejmilovanější stalker USA se vrací v nové řadě (respektive v půlce řady), aby bojoval se svou potřebou najít tu pravou. Tentokrát tak činí v Londýně, s novým životem učitele, navíc sám v pozici kořisti, neboť v okolí řádí vrah, který podle všeho zná Joeovu skutečnou identitu. První část čtvrté řady seriálu TY, který momentálně patří mezi to nejlepší z původní tvorby Netflixu, bude v knihovně streamovací služby k dispozici od 9. února.
Ty

Ant-Man a Wasp: Quantumania (film)

režie: Peyton Reed
hrají: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas, Jonathan Majors
premiéra: kino, 16. února 2023
Ve filmu, který odstartuje pátou fázi série MCU, se Scott Lang (Paul Rudd) propadá spolu se svými nejbližšími do kvantové říše, kde číhá obávaný zloduch Kang Dobyvatel. A jakkoli bychom při uvedení nové marvelovky rádi cítili nějaké to vzrušení, člověk se těžko vzdává pocitu, že už jsme v rámci tohohle universa v podstatě všechno viděli. Což samozřejmě neznamená, že by třetí Ant-Man nemohl být boží. V rámci trailerové koláže ale ničím nevyniká. Hardcore fanouškům a fanynkám se ale nejspíš zavděčí.
Ant-Man a Wasp: Quantumania | Marvel Studios

Grease: Rise of the Pink Ladies (seriál)

režie: Alethea Jones, Diego Velasco
hrají: Jackie Hoffman, Madison Thompson, Marisa Davila, Kallie Hu
premiéra: Paramount+, 6. dubna 2023
Vítejte zpátky na střední škole Rydell, píše se rok 1954 a do událostí z původní Pomády zbývají čtyři roky. Než začal vládnout rokenrol a než se objevili T-Birds, rozhodly se čtyři dívky, že se budou bavit podle vlastních pravidel. Vyvolaly tak ve škole morální paniku, která Rydell jednou provždy změnila. Jestli z toho bude stejně opojná zábava, jaká se povedla původnímu filmu (a kde až obdivuhodným způsobem minul cíl druhý díl), toť otázka. Komu každopádně chyběl tanec a zpěv s pomádou ve vlasech, tady to máte.
Grease: Rise of the Pink Ladies | Paramount Network

Beau is Afraid (film)

režie: Ari Aster
hrají: Joaquin Phoenix, Michael Gandolfini, Parker Posey, Amy Ryan
premiéra: kino, duben 2023
Režisér Ari Aster zatím natočil jen dva filmy, horory Děsivé dědictví a Slunovrat. Oba jsou znepokojivé, nepředvídatelné a hlavně v dobrém slova smyslu divné. V rámci základní zápletky nicméně vždy snadno čitelné. Zato Asterova novinka Beau is Afraid je z tak divokých vajec, že si neodvážíme tipovat ani žánr (přestože oficiální zdroje zmiňují drama a horor). Beau (Joaquin Phoenix) je neurotický muž, který se musí vydat na neuvěřitelnou cestu, aby navštívil svou matku. Během toho zažívá šílené věci, které se bez kontextu opravdu těžko vysvětlují. Pocitově jsme někde mezi Alenkou v říši divů a Noční můrou v Elm Street. Film má každopádně rating R, což v praxi znamená, že může obsahovat hrubý jazyk, násilné scény, nahotu nebo užívání drog (případně kombinaci toho všeho). Čajíček to tedy asi nebude.
On se bojí | A24

Jak jsem poznala tvého otce (seriál, 2. série)

hrají: Hilary Duff, Chris Lowell, John Corbett, Tom Ainsley, Kim Cattrall
premiéra: Hulu, 24. ledna 2023
První řada spin-offu slavného sitcomu Jak jsem poznal vaši matku si navzdory mizernému hodnocení dokázala najít své publikum. Blíží se tak další série, v níž bude Sophie a její skupina přátel řešit vztahové patálie, přičemž upoutávka slibuje sitcom toho nejohranějšího střihu. Snad jen John Corbett alias Aidan ze Sexu ve městě má coby „starej chlap, s nímž nově randí hrdinka“ jistý potenciál. Ale osobně by mě to k televizi nepřilákalo. První série je u nás dostupná na Disney+ a dá se předpokládat, že tam zamíří i druhá.
Jak jsem poznala tvého otce

Asterix a Obelix: Říše středu (film)

režie: Guillaume Canet
hrají: Guillaume Canet, Gilles Lellouche, Pierre Richard, Marion Cotillard
premiéra: kino, 2. února 2023
Nového hraného Asterixe už jsme si na Kinoboxu v trailerové náloži představili. Proč ho tedy dáváme znovu? Protože jde o jiný trailer, navíc s natolik otřesným českým dabingem, že se o něj musíme podělit. Jedna věc je, když se herci vystřídají před kamerou. České znění ale mohlo tuhle nedokonalost krásně zamaskovat. Místo toho někdo vybral herce, kteří působí dojmem, že vůbec neví, na čem pracují. Jestli jsou vybrané hlasy v traileru opravdu tím, co bude slyšet v kinech (studio někdy dělá extra dabing pro upoutávku), téměř s jistotou je nový Asterix v Česku odsouzený k neúspěchu.
Asterix a Obelix: Říše středu | Bioscop

Kinolog: Atentát na Kennedyho už skoro rozluštili. Slavný filmař se vrátil na místo činu

Málokterý zločin v dějinách láká tolik pozornosti jako atentát na prezidenta JFK, jenž se odehrál 22. listopadu 1963. Režisér Oliver Stone o tom již v roce 1991 natočil hraný film. Od té doby přibylo mnoho nových informací…