Tváří v tvář 2: Nicolas Cage poodhalil, co nás čeká v chystaném pokračování

Tváří v tvář 2: Nicolas Cage poodhalil, co nás čeká v chystaném pokračování
Tváří v tvář | Paramount Pictures
Terorista Castor Troy patří k nejvýraznějším postavám Cageovy kariéry, mimo jiné proto, že si v jeho kůži zahrál klaďase i záporáka. Záporáka zpočátku, než dojde na prohození obličeje s postavou Johna Travolty, který hraje agenta FBI Seana Archera. Od té chvíle je Cageův psychopatický zločinec Troy zlatíčko, zatímco Travoltův Archer se změní v maniaka. Oba herci příležitosti maximálně využili a dali vzniknout jednomu z nejlegendárnějších filmových soubojů. Což byla do velké míry zásluha rovněž režírujícího Wooa, jehož studio výjimečně zbytečně nekrotilo, takže mohl využít všechny ty létající holuby, střelby obouruč a nekonečné zpomalovačky, jaké u něj máme rádi.
Tváří v tvář
O dvojce se poprvé začalo mluvit dva roky zpátky s tím, že by si hlavní role mohli zopakovat Travolta i Cage. To nyní Cage nepřímo potvrdil v rozhovoru pro magazín Collider: „V pokračování Tváří v tvář se podle mě nabízí tuna zvratů, odboček a obecné nepředvídatelnosti. Když do toho zapletete děti, které už vyrostly, tak najednou hrajete trojrozměrné šachy. V tu chvíli už to nejsme jen já a John Travolta, ale míček se pinká mezi čtveřicí lidí na mnoha úrovních a je to mnohem komplexnější. Podle mě je na čem stavět. Měl jsem ale zatím jen jednu schůzku, takže víc nevím.“
Na Tváří v tvář 2 se nepodílí nikdo z původních tvůrců. Woo již nějakou dobu v Hollywoodu netočí a původní scenáristé napsali poslední film v roce 2007 s názvem Hafan hasičem, což... Možná vysvětluje, proč od té doby žádné další filmy nedělali. Dvojku režijně připravuje Adam Wingard, což Cage ve zmíněném rozhovoru ocenil, protože se mu velmi líbil jeho blockbuster Godzilla vs. Kong. Scénář píše Simon Barrett (Blair Witch: 20 let poté).
The Fanatic
The Fanatic | Quiver Distribution
Snímek je momentálně v rané fázi vývoje, takže je otázkou, kdy (a jestli vůbec) se ho dočkáme. Bylo by nicméně bezpochyby zajímavé vidět, jak by si Cage i Travolta s rolemi po letech poradili. Zatímco Cage měl v poslední době hned několik silných hereckých zářezů (Pig, Mandy – Kult pomsty, The Unbearable Weight of Massive Talent), pro Travoltu by mohlo jít o vytoužený comeback.
Jeho posledním opravdovým hitem byla komedie Divočáci, a to už je 16 let. Za gangsterku a komerční propadák Gotti (2018) byl naopak nominovaný na anticenu Zlatá malina a za psychologický thriller The Fanatic (2019) ji dokonce dostal. Naposledy se svým fanouškům a fanynkám připomněl v otřesném céčku Paradise City (2022) po boku Bruce Willise. Solidní roli měl snad naposledy v seriálu American Crime Story (2016).

Kinolog: Elvise či Batmana v žebříčku očekáváte. Mezi filmy roku je ale i pár překvapení

Žádný žebříček nepostihne všechny důležité a dobré filmy a někomu nebude subjektivně vyhovovat. Tento seznam se pokouší dát dohromady ty nejlépe hodnocené a vždy něčím výjimečné snímky, co měly premiéru v roce 2022. V našem pořadu jsme recenzovali podrobněji už Top Gun 2, Elvise, Nene a Podezřelou.