Trailerová nálož týdne: Milovníci strachu, sci-fi, hnusu a psychopatů si přijdou na své. A k tomu vyrazíme na lov nacistů

Trailerová nálož týdne: Milovníci strachu, sci-fi, hnusu a psychopatů si přijdou na své. A k tomu vyrazíme na lov nacistů
Evil Dead Rise | New Line Cinema

Evil Dead Rise (film)

režie: Lee Cronin
hrají: Alyssa Sutherland, Lily Sullivan, Morgan Davies, Gabrielle Echols
premiéra: kino, 2023
Legendární zlo se vrací, tentokrát se ale z chaty uprostřed lesů podíváme do bytového domu. Beth (Lily Sullivan) se vydá navštívit svou starší sestru Ellie (Alyssa Sutherland), svobodnou matku tří dětí, která žije v malém bytě v Los Angeles. Klasické rodinné setkání přeruší nález tajemné knihy, která byla uschována v budově. Jak už fanoušci a fanynky série Evil Dead dobře ví, jakmile na ni hrdinové zaměří svou pozornost, vypustí tím démony a krvavé řádění může začít. Pokračování remaku z roku 2013 překvapuje netradiční kulisou a v traileru hodně tlačí na pilu. Jestli je výsledek z půlky tak výživný, jak se upoutávka tváří, čeká nás podívaná, která nebude pro slabé povahy.
Smrtelné zlo: Probuzení

Renfield (film)

režie: Chris McKay
hrají: Nicholas Hoult, Nicolas Cage, Awkwafina, Ben Schwartz
premiéra: kino, 13. dubna 2023
Další Drákula, tentokrát s Nicolasem Cagem v roli legendárního degustátora krve? Zní to jako největší béčková konina a trailer nešlape dost dobře na to, aby se člověk vyvaroval pocitu, že tohle by mělo spíš putovat na VOD než do kin. Jde nicméně o dílo tvůrců Ricka a Mortyho (scénář) a Války zítřka (režie). A takové kombo by už nějakou zábavu přinést mělo. Cage si navíc roli viditelně užívá (nic menšího jsme od něj ale nečekali) a Nicholas Hoult není pro roli služebníčka Renfielda vůbec marná volba. Tak třeba se zadaří.
Renfield | Universal Pictures

Velký lov (seriál, 2. série)

hrají: Al Pacino,Josh Radnor, Saul Rubinek, Logan Lerman
premiéra: Prime Video, 13. ledna 2023
Svérázná partička lovců nacistů, které vede Meyer Offerman (Al Pacino), se vrací ve druhé a finální sérii. A když už končit, tak ve velkém stylu, takže tentokrát jejich cílem nebude nikdo menší než sám Adolf Hitler. První série Velkého lovu sice nepatří k tomu nejlepšímu, co v poslední dekádě na seriálovém poli vzniklo, ochota jít za hranu a nebát se osobité práce s historií, o vysokých produkčních kvalitách seriálů nemluvě, nicméně zajistila dostatek fanoušků, takže došlo alespoň na druhé kolo. Část finální sezóny se navíc natáčela v Praze, takže i nějakou tu českou stopu tu najdeme.
Velký lov

The Consultant (seriál)

hrají: Christoph Waltz, Nat Wolff, Brittany O'Grady, Aimee Carrero
premiéra: Prime Video, 24. ledna 2023
Christoph Waltz se v rolích psychopatů cítí jako doma. V novém seriálu The Consultant hraje Reguse Patoffa, čerstvého šéfa společnosti CompWare, která se zabývá výrobou nejrůznějších her a aplikací a v poslední době se jí moc nedařilo. Na Patoffovi je, aby čísla společnosti zlepšil, čehož hodlá dosáhnout všemožnými způsoby. Seriál vychází ze stejnojmenné knihy, kterou v roce 2015 napsal Bentley Little. Mělo by se jednat o kousavou satiru, která mapuje pracovní prostředí velkých firem. Žánrově je všude uváděná jako komedie, z první uvolněné upoutávky se nicméně jeví jako solidní psychothriller. Až už to dopadne jakkoli, zájem vzbudila.
Konzultant

Čung_E (film)

režie: Sang-ho Yeon
hrají: Hyeon-joo Kim, Kyung-soo Ryu
premiéra: Netflix, 20. ledna 2023
Jsou trailery, které příběh nepodají (ať úmyslně či neúmyslně) úplně přehledně. V Čung_E je něco z RoboCopa, Elysia a Terminátora, a tak bychom ještě chvíli mohli pokračovat. Nejjednodušší je vycházet z oficiálního popisu Netflixu, který je následující: specialistka na umělou inteligenci v blízké postapokalyptické budoucnosti naklonuje mozek vlastní matky, která bývala elitní vojačkou, aby tím ukončila občanskou válku. Pořád to nezní jako must-see záležitost, režírující Sang-ho Yeon nicméně dal světu frenetickou hororovou řežbu Vlak do Pusanu. Už proto si Čung_E zaslouží pozornost.
Čung_E

Infinity Pool (film)

režie: Brandon Cronenberg
hrají: Alexander Skarsgård, Mia Goth, Thomas Kretschmann
premiéra: 2023
Brandon Cronenberg, syn slavného režiséra Davida Cronenberga, svým dva roky starým sci-fi hororem Possessor světu ukázal, že se slušně potatil. A svou novinkou Infinity Pool jde podle všeho ještě dál. Hlavním hrdinou je spisovatel James (Alexander Skarsgård), který před několika lety debutoval bestsellerem a od té doby marně hledá inspiraci pro druhou knihu. Společně se svou ženou Em (Cleopatra Coleman) proto vyrazí na prázdniny na ostrov, kde by mohl najít nějaké ty nové podněty. Místo toho je obviněný ze zabití, odsouzený k smrti a pak... Už trailer servíruje jeden bizár za druhým. Nedokážeme odhadnout, co nás přesně čeká, ale hodně se těšíme!
Infinity Pool | NEON

Nadace (seriál, 2. série)

hrají: Lee Pace, Laura Birn, Leah Harvey, Terrence Mann, Jared Harris
premiéra: Apple TV+, 2023
A ještě jednou seriál s českou stopou, leč ve velkolepé Nadaci s největší pravděpodobností žádné konkrétní natáčecí lokace nepoznáme. Sci-fi seriál vychází z oceňovaných příběhů Isaaca Asimova a navzdory komplexnosti předlohy se podle ohlasů povedlo natočit důstojnou televizní adaptaci. První řada seriálu vyprávěla příběhy čtyř postav překračujících hranice prostoru a času. Protagonisté se museli vypořádat s krizemi, proměnami loajality i komplikovanými vztahy. Druhá série by se měla zaměřit na svatou válku.
Nadace

Kinolog: Která postava z Lásky nebeské je nejhorší? A co je na tom filmu vlastně romantického?

Jeden z nejoblíbenějších vánočních filmů obsahuje devět hlavních příběhů. Každý je problematický trochu jiným způsobem. Tento videorozbor neberte jako projev nenávisti, ale spíš jako pobavené pozorování věcí, co jsou pod povrchem.