Je Věc v seriálu Wednesday skutečná ruka, nebo CGI? Nové video ukazuje, jak se scény s ní točily

Je Věc v seriálu Wednesday skutečná ruka, nebo CGI? Nové video ukazuje, jak se scény s ní točily
Wednesday | Netflix
Fanoušci a fanynky seriálu Wednesday se nemohou nabažit dvou věcí. V prvé řadě dnes již ikonického tance, který si Jenna Ortega sama vymyslela, a pak Věci, uříznuté ruky, která má vlastní osobnost a emoce a po většinu času Wednesday v seriálu doprovází. Jejich interakce patří k nejzábavnějším momentům celé show a překvapivě nejde o hraní naslepo. Přestože mnozí pětiprstého společníka vnímali jako počítačovou animaci, případně tipovali, že jde o šikovnou animatronickou hračku, ve skutečnosti Věc někdo hrál.
je-vec-v-serialu-wednesday-skutecna-ruka-nebo-cgi-nove-video-ukazuje-jak-se-sceny-s-ni-tocily
Wednesday | Netflix
Ruka, kterou ve všech scénách vidíme, je důsledně namaskovaná, aby měla odpovídající jizvy a pahýl. Patří jistému Victoru Dorobantuovi. Ten na place poctivě prováděl veškeré pohyby a hledal ta správná gesta pro vyjádření potřebných emocí. Zbytek jeho těla v modrém overalu, jenž měl na sobě, techničtí mágové v postprodukci vyretušovali. A tak vznikla Věc.
Režisér a výkonný producent série Tim Burton trval na použití skutečného herce a Dorobantu se ukázal být ideální volbou. Ač se jedná o jeho herecký debut, pokud jde o rychlé prsty, má nemalé zkušenosti, neboť je úspěšným rumunským kouzelníkem. Jeho zaměření není náhodné. I Christopher Hart, představitel původní Věci z filmové série, byl kouzelníkem. Lze tedy předpokládat, že Burton chtěl stejnou technikou zachovat kouzlo originálu.
Před každým natáčením Dorobantu strávil tři hodiny přípravami, které zahrnovaly maskérnu a oblékání zmíněného modrého overalu. Často také musel během natáčení vtěsnat tělo na neobvyklá místa, aby tvůrci mohli natočit správný záběr. I tady se bezpochyby kouzelnická průprava hodila.
Níže najdete video, které celý proces natáčení s Věcí ukazuje v praxi.
Jenna Ortega

Kinolog: Avatar 2 je nejlépe udělaný film všech dob. Proč to většina lidí neuvidí?

Po 13 letech přichází pokračování 3D sci-fi Avatar. Je podobně technicky revoluční jako jednička, ale rozdílů si všimne jen trénované oko. Nadšení brzdí, že i druhý díl vychází z podobně problematických dějových konceptů.