„Asi mu mnohokrát namlátím.“ Wolverine se bude s Deadpoolem špičkovat daleko ostřeji než samotní herci

„Asi mu mnohokrát namlátím.“ Wolverine se bude s Deadpoolem špičkovat daleko ostřeji než samotní herci
X-Men Origins: Wolverine | Twentieth Century Fox
Přátelství Hugha Jackmana a Ryana Reynoldse patří k těm nejpevnějším a také nejzábavnějším v showbyznysu. Sympatičtí herci nepostrádají smysl pro humor a sociální sítě v minulosti zaplavovaly útržky jejich vzájemného špičkování. Zřejmě největší poprask vyvolali letos v září, kdy ve společném videu oznámili zmrtvýchvstání Jackmanova Wolverina, jenž se připojí k Reynoldsovi v chystaném třetím Deadpoolovi.
Deadpool 3
Jackman si rolí nestárnoucího mutanta s drápy vybudoval renomé akční hvězdy. Ztvárňoval jej celkem sedmnáct let, během nichž nabíral svalovou hmotu a stále nové fanoušky a fanynky. Emotivní rozlučka přišla roku 2017 s oceňovaným snímkem Jamese Mangolda Logan: Wolverine a v posledních letech se spekulovalo, kdo po Jackmanovi převezme otěže. X-Meni se totiž pomalu začleňují do marvelovské série MCU a zdá se nepravděpodobné, že by se nejpopulárnější mutant měl odebrat na filmový odpočinek.
To, že se nakonec vrátí v Deadpoolovi, přitom nemusí značit definitivní comeback. Reynoldsův antihrdina s prořízlou hubou ostatně baví prolamováním čtvrté stěny. Jeho příběhy figurují v rámci komiksových filmových sérií jaksi samostatně a působí až parodicky. Skýtají tedy vhodnou příležitost, jak se mohou dva herečtí kamarádi před kamerami vyblbnout.
Obě postavy se už ostatně setkali ve Wolverinově sólovce X-Men Origins: Wolverine, kde ale Reynolds tolik prostoru nedostal. Proslavil se až díky Deadpoolovi z roku 2016 a pokračování, které přišlo o dva roky později. Oba filmy šly do kin s nepřístupným ratingem R (do sedmnácti let lze jít na projekci jen v doprovodu rodičů), přesto finančně uspěly a z prostořekého Wadea Wilsona učinily jeden z pilířů komiksové popkultury.
Třetí díl má premiéru naplánovanou na listopad 2024. A díky přítomnosti Jackmanova Logana může dojít na odvázanou buddy komedii, která umožní transformovat speciální vztah obou herců do tandemu, jehož dynamika se v propagaci snadno prodá. Sám Jackman s tím začal v rozhovoru pro The Empire Film Podcast, kde zdůraznil, že obě postavy nemohou být odlišnější, což příběh filmu hodlá náležitě reflektovat. „Logan je jím frustrovaný, chce ho mít daleko z dosahu a praštit ho do hlavy. Naneštěstí mu v tomhle filmu musí být nablízku, takže mu pravděpodobně mnohokrát namlátím,“ žertoval herec, jenž letos okusil ryze dramatickou polohu ve snímku Syn.
Hugh Jackman
Logan: Wolverine
Velká část publika jistě ocení, že dva oblíbení hrdinové, hraní neméně populárními herci, se na sebe chystají chrlit urážky a dále formovat svůj unikátní vztah, který dalece přesahuje příběh nadcházejícího snímku. Ten bude opět režírovat Shawn Levy, jenž Reynoldse vedl v komediích Free Guy a Projekt Adam, a na scénáři se stejně jako u minulých dílů podílí Rhett Reese a Paul Wernick.
Někteří vidí problém v tom, že Logan byl pro Jackmanova Wolverina definitivní rozlučkou. Mnohým fanouškům tedy vrtá hlavou, jak tvůrci nadcházející comeback odůvodní. Marvel momentálně staví na principu mnohovesmírů, v němž mohou veškeré bytosti existovat ve více paralelních dimenzích, tudíž Jackman by svou nejslavnější úlohu teoreticky mohl vzkřísit na delší dobu. Nikoli jen jednorázově kvůli tomu, že ho kamarád Reynolds přemluvil.
„Nemusím se bát, že zničím Loganovu časovou linii, která pro mě byla vždy důležitá. A myslím, že i pro fanoušky,“ sdělil herec entuziasticky pro SiriusXM. Jackman ale nedávno oslavil 54. narozeniny a je takřka nemožné, aby hrál Wolverina dalších deset let.
Těšíte se na to, až bude Deadpool zkoušet Wolverinovy pocuchané nervy?

Kinolog: Která postava z Lásky nebeské je nejhorší? A co je na tom filmu vlastně romantického?

Jeden z nejoblíbenějších vánočních filmů obsahuje devět hlavních příběhů. Každý je problematický trochu jiným způsobem. Tento videorozbor neberte jako projev nenávisti, ale spíš jako pobavené pozorování věcí, co jsou pod povrchem.