Stranger Things oficiálně rozšiřují příběh, v chystaném anime Netflixu se podívají do japonského Tokia

Stranger Things oficiálně rozšiřují příběh, v chystaném anime Netflixu se podívají do japonského Tokia
Stranger Things | Netflix
Podle webu What’s on Netflix můžeme očekávat výrobu anime seriálu Stranger Things Tokio, který rozšíří příběh hraných Stranger Things. Největší seriálový fenomén Netflixu pojednává o skupině teenagerů, která se v 80. letech minulého století potýká s nadpřirozenými jevy v provinčním městě Hawkins. Dosavadní čtyři série si udržují fantastickou sledovanost, ovšem představitelé titulních rolí rychle dospívají a nadcházející pátá série bude poslední.
Tvůrci seriálu bratři Dufferové už dříve slibovali, že Stranger Things expandují do přidružených projektů. Na Twitteru ujišťovali, že nás Netflix neochudí o další příběhy z daného světa, které budou sledovat nová tajemství a dobrodružství i neočekávané hrdinky a hrdiny.
Stranger Things
Stranger Things | Netflix
Nyní už víme, že půjde o anime formát, který látku více přiblíží japonskému publiku. Stranger Things a obrácený svět Upside Down ostatně vychází z tematiky kaiju monster, tudíž rozšíření daným směrem dává smysl. Série má trvat celkem šest hodin a podle stručného popisku se podíváme do 80. let v Tokiu, kde dva bratři a velcí videoherní nadšenci objeví Upside Down. Matt Duffer v podcastu Happy Sad Confused prohlašoval, že spin-off bude kompletně odlišný od originálu. Příběh se prý váže ke světu Stranger Things, ale důležitější má být způsob, jakým se tento populární příběh vypráví.
Stranger Things už přitom přechod k animaci absolvovaly ve formě tří videoher včetně Stranger Things: Puzzle Tales, které spadají pod Netflix Games. Pátá série vlajkového seriálu se začne natáčet v květnu 2023 a uvidíme ji v průběhu roku 2024. Bratři Dufferové pro Netflix současně vytvářejí další obsah včetně televizní série The Talisman, která je hranou adaptací stejnojmenné knihy Stephena Kinga a Petera Strauba, již produkuje také Steven Spielberg. Chystají i hranou verzi anime seriálu Death Note.

Kinolog: Proč jsou Stranger Things nejsledovanějším seriálem všech dob?

Sci-fi hororová minisérie vstoupila na Netflixu do čtvrté a finální sezóny. Obří zakončení nás čeká 1. července. Víte, proč byl projekt původně patnáctkrát zamítnutý a na jaké jiné filmy odkazuje?